Sarri: Nemojte izmišljati lažne probleme jer znate svi da nam stil igre nije sporan
Trener londonskog kluba danas je na press konferenciji dao jasnu poruku kritičarima i navijačima poručio da im je sada više nego ikad potrebna podrška.

Zatražio podršku od navijača

Sarri: Nemojte izmišljati lažne probleme jer znate svi da nam stil igre nije sporan

Endin Čaušević

Italijanski stručnjak Maurizio Sarri nalazi se u velikim problemima jer je Chelsea u očajnoj formi prethodnih sedmica, te se sve više priča o tome da će dobiti otkaz.

Chelsea je u ponedjeljak poražen na svom terenu od Manchester Uniteda i tako se oprostio od FA Kupa, a navijači su igrače svog tima i posebno Sarrija ispratili velikim zvižducima. Engleski mediji u veliko špekulišu da Roman Abramovič već traži zamjenu za Sarrija, te da mu se stolica opasno "trese".

Također, Sarri je dobio velike kritike na račin igre Chelseaja i mnogi tvrde da je upravo to najveći problem ovog tima. Ipak, na današnjoj press konferenciji Sarri je svim silama branio stil igre koji on preferira i poručio je da su to sve lažni problemi koje izmišljaju ljudi protiv njega.

"Vrlo dobro znam naše probleme i gdje gubimo utakmice. Kada gubimo znam da moram ubaciti napadača, a kada vodimo onda defanzivca i ne trebaju mi te vrste savjeta. Kritikujete stil igre koji uopšte nije naš problem. To je lažni problem kojeg su izmislili oni koji mene ne podržavaju. Mi igramo dobro, ali izostaje nam završnica i moramo raditi na tome", rekao je Sarri.

"Fali nam fudbaler koji je defanzivni vezni i koji brzo može da iznese loptu i da neki konkretan pas. N'Golo Kante to nije i to je glavni razlog što ne igra na toj poziciji. Eto to vas zanima i da vam i to objasnim. Razumijem da su navijači frustrirani jer su navikli da pobjeđujemo. Ali, moraju da razumiju da smo sad u problemu i da moramo zajedno da nađemo neki izlaz".

"Najlakše je sjediti na tribinama i samo kritikovati i govoriti da nešto nije kako treba. Pa, svi to vidimo. Trebaju nam savjeti konkretni. Evo sada je problem efikasnost jer sve odlično uradimo kada dođemo do gola protivnika, a onda se izgubimo. Stil igre nije problem jer vidite da kreiramo 15-16 šansi po utakmici. Kako inače da damo gol? U fudbalu se sve može preko noći promijeniti i vidjet ćemo šta nas čeka. Razgovarat ću s igračima jer samo mi možemo da riješimo problem. Najteže je vratiti izgubljeno samopouzdanje i mi smo na tome sada. Kritike nam sigurno neće pomoći i neka razna skandiranja s tribina", zaključio je Sarri na kraju.

Petorica su kandidata za novog menadžera Chelseaja?

Chelsea sutra u Evropskoj ligi igra protiv Malmea. Imaju prednost od 2:1 iz prvog meča i ne bi trebalo biti problema u prolasku dalje. Ipak, u slučaju poraza Sarri će postati bivši, a ako ipak sve prođe kako treba, rezultat u meču finala Liga Kupa protiv Manchester Cityja će dosta značiti za Italijana.

Engleski mediji tvrde da rukovodstvo Plavaca već odavno razmišlja o eventualnoj zamjeni za Sarrija. U slučaju njegovog otkazaka žele brzo reagovati, a na listi potencijalnih menadžera je pet imena.

Predvodi ih aktuelni Sarrijev pomićnik Gianfranco Zola. On je i najveći kandidat za ovo mjesto, a i navijači ga izuzetno vole i pamte vrhunske nastupe za klub na terenu.

Navodno, jedan od kandidata za povratak na Stamford Bridge je i Jose Mourinho. Međutim, ova opcija je veoma teško ostvariva i nerealno je očekivati da Posebni po treći put preuzme Plavce.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Pored Zole najveće šanse da zamijeni Sarrija ima Jimmy-Floyd Hasselbaink. Nekada junak navijača ovog tima ima određeno menadžersko iskustvo i mnogi tvrde da bi on mogao biti Chelseajev Ole Gunnar Solskjaer.

Također, sa Chelseajem se još povezuju Guus Hiddink i Arsene Wenger. Ipak, iskusni stručnjacni će zaista teško postati menadžeri londonskog kluba, posebno Wenger koji nikada ne bi izdao svoj Arsenal i preuzeo vođenje velikog rivala.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi