Sarri nikada nije zaboravio riječi prijatelja iz 2003. godine dok je još bio nižerazredni trener

Prisjetio se prvog okršaja sa Allegrijem

Sarri nikada nije zaboravio riječi prijatelja iz 2003. godine dok je još bio nižerazredni trener

E. Škorić

Trener Juventusa Maurizio Sarri otkrio je detalje iz svog prvog susreta s Massimilianom Allegrijem u ranim trenerskim karijerama.

Sarri, koji danas vodi Juventus, ima uspješnu trenersku karijeru, što potvrđuju klubovi u kojima radi posljednjih godina (Napoli, Chelsea, Juve), baš kao i Allegri, koji je osvajao trofeje sa Milanom i Juventusom.

Zanimljivo da su prvi trenerski okršaj imali još 16. novembra 2003. godine pred oko 1.4000 navijača, kada su vodili klubove iz Serije C2.

Sarrijev Sangiovannese bio je domaćin Allegrijevom Aglianesu. Meč je završen neriješeno, a 15 godina kasnije oba trenera imaju velike životopise.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Tada nam niko nije vjerovao. Utakmica je završila 0:0, bez golova, bez ičega", rekao je Sarri, pa je dodao:

"Nakon utakmice, jedan prijatelj mi je rekao: 'Ako ste vas dvojica treneri, onda to može biti bilo ko.' Nadam se i vjerujem da u meni još uvijek postoji nešto od tog Sarrija. Duh je isti, nisam promijenio način na koji pristupam nogometu", dodao je Sarri.

Top Komentari

United_HZ
Sarri je bio i ostao nižerazredni trener, upropastiće Juventus
4 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije