Sarri otkrio razmjere svog praznovjerja: Izgurao sam mu automobil...

Incident iz niželigaških dana

Sarri otkrio razmjere svog praznovjerja: Izgurao sam mu automobil...

Trener Juventusa Marizio Sarri jedinstvena je osoba u svijetu fudbala po mnogo čemu. Jedna stvar po kojoj, međutim, Sarri nije jedinstven jeste praznovjerje.

Poznato je da mnogi fudbaleri i treneri imaju svoje "rituale" za koje su uvjereni da im donose sreću na terenu. Ipak, Sarri je otkrio razmjere do kojih ide (ili je išlo) njegovo praznovjerje.

Italijanski strateg je dobar dio svoje trenerske karijere proveo u nižim italijanskim ligama - prije nego što se uspio probiti na najveću scenu. Priznaje da je i u danima u amaterskom i poluamaterskom fudbalu znao pretjerati sa stvarima za koje je vjerovao da mu donose sreću.

"Kada sam radio na nivou Eccellenze (regionalna liga, peti rang) u Toskani, bio sam opsjednut parkiranjem svog automobila na isto mjesto svaki dan", rekao je Sarri za JTV, pa nastavio:

"Igrači su to uočili i svako malo bi svoje automobile prvi parkirali na to mjesto kako bi me nervirali. Sjećam se da sam jednom prilikom otišao u svlačionicu i rekao momku čije je auto stajalo na mom mjestu da ima tri minute da ga pomjeri ili ću ja naći način da to uradim".

"Nije otišao do svog vozila, pa sam ja namjestio svoj automobil iza njegovog i izgurao ga sa puta. Taj dan smo pobijedili 2:0 tako da se nije mogao žaliti", prijsetio se nekadašnji strateg, između ostalih, Chelseaja, Napolija i Empolija.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Sarri je potom odgovorio na pitanje da li je ikada neki rezultat natjerao na plač.

"Nikada nisam plakao u javnosti, ali sam se znao zateći u svojoj kući, sa suzama u očima. To nije znak slabosti nego strasti koju ugrađujete u svoj posao... Sa igračima Chelseaja sam u prvih par mjeseci imao dosta konfliktan odnos, ali kada sam im rekao da nakon finala Lige Evrope odlazim, zaplakao sam, a zaplakali su i mnogi od njih", rekao je Sarri.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi