Malcom hoće u Italiju, Barca ga šalje na Otok u paketu za veliku Valverdeovu želju?
(Foto: EPA) Malcom (21) je u januaru 2016. godine stigao u Bordeaux iz brazilskog Corinthiansa, a nakon sjajnih igara u francuskom klubu ovog ljeta je prešao u Barcu za 41 miliona eura.

Katalonci žele završiti posao sa Chelseajem

Malcom hoće u Italiju, Barca ga šalje na Otok u paketu za veliku Valverdeovu želju?

Brazilac Malcom je ovog ljeta bio nadomak Rima. Navijači Rome su ga čak čekali na aerodromu, ali se on nije pojavio.

U zadnji čaš je njegov transfer iz Bordeauxa u Romu propao, a on je završio u Barceloni. Ipak, čini se da je Barca bila prevelik zalogaj za njega.

Nije dobio Malcom pravu šansu da pokaže šta zna, a pojavile su se informacije da se pokajao zbog transfera u Barcu, te da sada želi ponovo uspostaviti kontakt sa Romom kako bi što prije završio u tom klubu.

Ipak, neće ići kako Malcom želi, nego kako žele Barca i trener Ernesto Valverde.

Već odavno se špekuliše da je velika želja Ernesta Valverdea Chelseajev Willian, a navodno je Barce već slala ponude za 30-godišnjeg Brazilca.

Sada međutim Barca planira Chelseaju ponuditi 80 miliona eura, ali i u čitav posao uključiti Malcoma. Valverdeu je potreban iskusan igrač koji se odmah može uklopiti u ekipu, a to Willian svakako jeste. Također Williana bi mogao korsititi na poziciji krilnog napadač pošto očigledno nema povjerenja u Ousmanea Dembelea.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Chelsea bi sa druge strane dobio novac i puno mlađeg igrača, ali je pitanje da li se Plavci žele odreći usluga sjajnog Williana.

Navodno Barcelona želi završiti posao već u januaru, a ovakav razvoj situacije bi vjerovatno bio pozitav i za Malcoma koji očigledno neće u skorije vrijeme dobiti priliku na Nou Campu.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi