Sarri: Pjanić ostaje s nama do kraja avgusta, a nadam se i nakon toga

Oglasio se i trener Stare dame

Sarri: Pjanić ostaje s nama do kraja avgusta, a nadam se i nakon toga

Endin Čaušević

Fudbaleri Juventusa sinoć su na svom terenu savladali Lecce sa 4:0 u okviru 28. kola italijanske Serije A.

Bh. reprezentativac Miralem Pjanić sinoć je odigrao cijelu utakmicu iako se već danima piše o tome da je njegovo vrijeme u Juventusu završeno, te da bi se već danas mogao ozvaničiti transfer u Barcelonu.

U četvrtak su španski i italijanski mediji objavili da su Barca i Juve postigli dogovor oko razmjene igrača, te da će Pjanić put Španije, a u suprotnom pravcu ide brazilski veznjak Arthur Melo.

I nakon sinoćnje utakmice Pjanić je bio jedna od glavnih tema na press konferenciji Juventusa. Trener ovog tima Maurizio Sarri dotakao se svega toga i poručio je da bi on lično volio da bh. reprezentativac ostane u Juventusu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Biće s nama do kraja avgusta. Nadam se da će ostati s nama i nakon toga, ali takve odluke će biti donesene kasnije. Miralem je profesionalac i ovu situaciju razumije. Ne znam šta se dešava u ovom trenutku, ali nisam zabrinut", rekao je Sarri nakon sinoćnje utakmice.

Italijanski mediji jutros su objavili da će Pjanić već danas put Barcelone kako bi ozvaničnio prelazak u ovaj klub, ali da će se Kataloncima priključiti tek u avgustu nakon što Juve završi put u Ligi prvaka.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi