Juventus se ispromašivao, pa u nastavku deklasirao Lecce

Stara dama sve bliža Scudettu

Juventus se ispromašivao, pa u nastavku deklasirao Lecce

Edmir Škorić

Nogometaši Juventusa slavili su s 4:0 u Torinu protiv Leccea večeras u prvom meču 28. kola italijanske Serije A.

Prvih 45 minuta Juventus je bio daleko nadmoćniji na terneu od rivala, ali ni činjenica da su od 32. minute igrali s igračem više nije pomogla Staroj dami da dođe do gola.

Imali su nekoliko prilika, a dva nevjerovatna promašaja Cristiana Ronalda i Federica Bernardeschija obilježili su prvih 45 minuta. U nastavku, potpuno razbijanje Leccea.

Juventus je ubacio u brzinu više, iskoristio brojčanu, ali i svaku drugu prednost u odnosu na goste, pa zabio četiri gola i ostvario novu važnu pobjedu.

Otpor Leccea slomio je Paulo Dybala lijepim golom u 53. minuti nakon dodavanja Ronalda, da bi Portugalac u 61. minuti izborio, a potom i realizovao penal za svoj 23. gol u prvenstvu.

Nakon serije dobrih prilika, Juve u 84. postiže novi gol. Nova asistencija Ronalda, ovaj put rezervista Gonzalo Higuain zakucava loptu u mrežu Gabriela, da bi i u 86. minuti sjajni štoper Matthijs de Ligt glavom pogodio na sjajan acentaršut Douglasa Coste.

Miralem Pjanić, koji je sve bliže prelasku u Barcelonu, odigrao je svih 90 minuta, a njegove Juve sada ima 69 bodova, sedam više od drugoplasiranog Lazija kojem sutra slijedi duel s Fiorentinom.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BobPaisley
...i sudija se opet potrudio,ali za to ga i placa gospodin Agnelli...crveni za Lecce i penal za Penalda...Agnelli vise nece nista prepustati slucaju otkad je izgubio u finalu od Napolija,tu nije podmazao sudiju i obilo mu se o glavu :D
2 8
GuiliDamou
Jao sram te bilo, obrisi naslov, ispromasio se... koji si ti skolu zavrsavao majko moja, eeeeeee zivote...
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi