Zaboravili ste na Marka Pjacu? Njegovoj nesreći nema kraja

Iz Dinama prešao u Juventus

Zaboravili ste na Marka Pjacu? Njegovoj nesreći nema kraja

A. Čaušević

Marko Pjaca je na ljeto 2016. godine napravio najskuplji transfer u historiji Dinama prešavši u Juventus za 23 miliona. 

Zagrepčaninu je avantura u Juventusu počela odlično. Massimiliano Allegri mu je redovno davao priliku za igru, zabio je i u Ligi prvaka na gostovanju protiv Porta. Bila je to najava sjajne karijere.

Međutim, onda je došlo reprezentativno okupljanje u martu 2017. godine koje je za Pjacu bilo i kobno.

Na gostovanju kod Estonije je teško povrijedio koljeno i od tada jednostavno nema mira. Bio je posuđivan Schalkeu 04 i Fiorentini gdje se baš i nije naigrao.

U martu ove godine ponovo je pokidao križne ligamente, trenutno je član Juventusa i prijavljen je za susrete Serije A, ali priliku još uvijek nije dobio.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Naime, Pjaca ponovo ima problema s koljenom što je potvrdio i Maurizio Sarri na pressici pred susret s Bolognom. Kao da se nesreći ovog 24-godišnjaka ne nazire kraj...

Plan Juventusa je da ga na zimu proda ili posudi. Brescia, Bologna, Sampdorija, Genoa su zainteresovani klubovi, međutim sve će zavisti od njegovog zdravstvenog stanja. 

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi