Hasan Salihamidžić na zanimljiv način pokušao nagovoriti Pulišića da potpiše za Bayern
Mladom fudbaleru se predviđa velika karijera, a Braco ga je želio vidjeti u redovima Bayerna. Na kraju ga nije uspio uvjeriti da potpiše za bavarskog velikana (Foto: EPA)

Na kraju nije uspio

Hasan Salihamidžić na zanimljiv način pokušao nagovoriti Pulišića da potpiše za Bayern

M. Šljivak

Američki fudbaler Christian Pulišić (20) novi je igrač Chelseaja.

Dogovor sa londonskim klubom početkom januara potvrdila je ekipa Borussije iz Dortmunda, a ukupna vrijednost transfera je 64 miliona eura.

Kao što se i najavljivalo, Pulišić će član Plavaca iz Londona postati narednog ljeta, a do kraja sezone će igrati kao posuđen igrač u Borussiji.

Chelsea je u igri za njegov potpis pobijedio velike rivale Liverpool, Arsenal i Manchester United, te minhenski Bayern.

Upravo je bavarski velikan pokušao da pokvari posao Chelseaju. Sportski direktor tima sa Allianz Arene Hasan Salihamdižić na zanimljiv je način želio uvjeriti 20-godišnjeg fudbalera da potpiše za Bayern.

Poslao je Braco američkom fudbaleru video poruku. Pričao mu je o projektu Bayerna koji je u najavi. U njemu bi Pulišić imao bitnu ulogu i pokušao je da ga na takav način uvjeri mladog igrača Borussije da potpiše za bavarskog velikana.

Međutim, na kraju nije uspio. Pulišić nije želio da ostane u Bundesligi i odlučio se da potpiše za Chelsea.

Pulišić: Imao sam još ponuda, ali znam zašto sam odabrao Chelsea

Ovaj 20-godišnjak važi za jednog od najtalentovanijih igrača u Evropi, no jasno je da je pred njim tek da to dokaže.

Pulišić je u razgovoru za američke medije priznao da je imao na stolu još nekoliko ponuda, te da je zbog jedne stvari odlučio na kraju da potpiše za Chelsea.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Jednostavno vidio sam način na koji oni igraju. Uvijek sam volio napadački stil i zaista ih je lijepo gledati. Meni takav stil igre najbolje odgovara i zbog toga sam došao u Chelsea. Trener je također sjajan i sretan sam što sam tu", rekao je Pulišić.

Amerikanac je u Borussiji odigrao ukupno 116 utakmica i postigao je 15 pogodaka.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi