Sarri prekrižio trojicu, o preostaloj trojci još uvijek razmišlja

Novi trener uvodi promjene

Sarri prekrižio trojicu, o preostaloj trojci još uvijek razmišlja

Dolaskom novog trenera Maurizija Sarrija vrata u Juventusu su zatvorena za nekoliko fudbalera.

Dojučerašnji trener Chelseaja neće računati na neke fudbalere koji su bili standarni kod njegovog prethodnika Masimiliana Allegrija, pa će oni morati potražiti novu sredinu.

Italijanski mediji donose informaciju da je Sasrri u Juventusu već otpisao dosta igrača, dok za neke još uvijek postoji nada da će i naredne sezone nositi dres Stare dame.

Za sada je gotovo izvjesno da će klub napustiti iskusni njemački veznjak Sami Khedira. On je izgubio mjesto u prvoj postavi nakon dolazaka Aarona Ramseyja i Adriena Rabiota, a navodno ga žele Fenerbahče i neki MLS klubovi.

Također, klub napušta i golman Mattija Perin koji više neće imati ni status rezervne nakon povratka Gigija Buffona. Njegovim stopama će vjerovatno i Portugalac Joao Cancelo kojeg želi Manchester City.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Za sada su vrlo upitni statusi Blaiseja Matuidija i Marija Mandžukića, dok je najveći problem Gonzalo Higuain. On se nedavno vratio u klub nakon posudbi u Chelseaju i Milanu i ima čvrstu namjeru da dokaže kako još uvijek može igrati u Juventusu. O njegovoj sudbini odlučit će trener Sarri i to u narednim sedmicama.

Treba reći i to da klub ozbiljno razmišlja da pošalje na novu posudbu Marka Pjacu i to ovog puta u Veronu, dok bi na posudbu mogao i sjajni mladi napadač Moise Kean.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi