Svi pričaju o fotografiji navijača italijanskog velikana, parolu za Palestinu niko nije očekivao

Pružili podršku

Svi pričaju o fotografiji navijača italijanskog velikana, parolu za Palestinu niko nije očekivao

Endin Čaušević
Teme:

Fudbaleri Lazija jučer su na Olimpicu pobijedili Atalantu sa 3:2 u sjajnoj utakmici, ali glavna tema javnosti su navijači rimskog kluba zbog parole koju su poslali vezano za sukobe između Palestine i Izraela.

Navijači na Olimpicu mogli su da uživaju u fantastičnoj utakmici na kojoj smo vidjeli čak pet golova, a Lazio je u samom finišu uspio da dođe do pobjede.

Domaći su već nakon 11 minuta vodili sa 2:0 autogolom De Ketelaerea i golom Castellanosa, ali je Atalanta uspjela da se vrati.

Gosti iz Bergama su u 33. minuti preko Edersona smanjili na 2:1, a potom je sredinom drugog poluvremena u centru pažnje bio bh. reprezentativac Sead Kolašinac koji je sjajno glavom pogodio za 2:2.

Kada se očekivalo da će Lazio i Atalanta podijeliti bodove u samom finišu Olimpico je ponovo "eksplodirao". Domaći su zahvaljujući Vecinu koji je zabio gol za 3:2 uspjeli da slome otpor Atalante i dođu do pobjede.

Oglasi

No, glavna tema nakon utakmice na Olimpicu je parola navijača Lazija koja se mogla vidjeti i na tribini gdje su najvjerniji navijači ovog kluba.

Parola je vezana za sukobe koji traju već danima između Palestine i Izraela, a navijači Lazija pružili su podršku narodu Palestine.

"Palestina libera. Ultras Lazio", pisalo je na paroli koja je bila jučer na Olimpicu, a istu su navijači rimskog kluba objavili još i pred početak meča i pokazali da stoje uz narod Palestine.

Navijači Lazija nisu jedini koji su javno istakli podršku Palestincima jer su to u subotu uradili i navijači Celtica.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Oslobodite Palestinu", "Pobjeda otpora", jasno su poručili navijači slavnog škotskog kluba na utakmici protiv Kilmarnocka.

Top Komentari

user1574859714
Nista novo.Poznato je da Laziali podrzavaju palestince.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti