Sarri se na svoj način sveti Juventusu
Foto - EPA

Ne želi dogovor o raskidu ugovora

Sarri se na svoj način sveti Juventusu

M. Šljivak

Maurizio Sarri dobio je nedavno otkaz na klupi Juventusa.

Iskusni stručnjak je nakon samo jedne sezone morao otići sa klupe, ali s obzirom na to da je dobio otkaz, Stara dama će mu morati isplatiti sav novac kojeg je trebao zaraditi u naredne dvije godine.

Iako su mu uručili otkaz, čelnici Bianconera pokušali su sa Sarrijem naći zajednički jezik oko isplate odštete. Ipak, on je odbio da se ugovor raskine obostrano i želi da mu se novac redovno isplaćuje.

Tako će Juve u kasu 61-godišnjeg stručnjaka minimalno uplatiti 11 miliona eura. Ta cifra će biti i veća sa određenim bonusima, odnosno ako Bianconeri osvoje trofeje.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Sarri se tako na svoj način sveti Juventusu i u naredne dvije godine će primati platu kao da je i dalje trener ovog kluba.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi