Sarri: Situacija i dalje nije u našim rukama
Foto: EPA

Trener Napolija zadovoljan

Sarri: Situacija i dalje nije u našim rukama

D. Rakanović

Menadžer Napolija Maurizio Sarri zadovoljan je nakon pobjede u derbiju protiv Intera.

Napoli je na gostovanju porazio Intera sa 1:0 u derbiju 34. kola italijanske Serie A. 

Strijelac jedinog pogotka bio je Jose Callejon u 43. minuti. 

"Jedna od rijetkih negativnih aspekata igre je da smo postigli samo jedan pogodak. Stvorili smo puno prilika, mogli smo i trebali smo postići još pogodaka i riješiti pitanje pobjednika ranije, jer smo igrali protiv Intera koji u svakom momentu može postići gol. Na sreću, branili smo se dobro i uspjeli da limitiramo Inter, pa se pokazalo da je 1:0 dovoljno ovaj put", rekao je Sarri. 

Napoli nakon ove pobjede ima 74 boda i sada za drugoplasiranom Romom zaostaje samo jedan bod, jer je Roma u nedjelju nešto ranije izgubila od Lacija sa 3:1.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Situacija i dalje nije u našim rukama, jer ukoliko Roma pobijedi sve utakmice do kraja ne možemo ništa uraditi. Večeras smo igrali protiv motivisanog Intera, u drugoj polovini sezone pri vrhu smo tabele zajedno sa Juventusom i Romom", rekao je Sarri. 

Napoli u narednom kolu će ugostiti Cagliari, a utakmica je na rasporedu u slijedeću subotu od 18 sati. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije