Sarri stiže u Torino i odmah vraća igrača kojeg je Allegri otjerao?

Staroj dami je potreban pouzdan defanzivac

Sarri stiže u Torino i odmah vraća igrača kojeg je Allegri otjerao?

Ako je vjerovati napisima italijanskih medija, Maurizio Sarri će gotovo sigurno sjesti na klupu Juventusa.

Navodno su čelnici Chelseaja dali zeleno svjetlo i iskusni italijanski stručnjak već ovog ljeta može napustiti Stamford Bridge.

Ukoliko zaista Maurizio Sarri bude zamjena za Maxa Allegrija u Juventusu, Stara dama bi trebala realizovati nekoliko transfera "po njegovom ukusu".

La Stampa vjeruje da je prvo što Sarri želi napraviti po dolasku u Juventus transfer iskusnog štopera Medhija Benatije, kojeg je zimus želio dovesi i u Chelsea. Ipak, tada je Marokanac otišao put Katara gdje je potpisao za Al Duhail.

Benatia je priznao da je imao veliku želju završiti karijeru u Juventusu, ali da su ga određene okolnosti natjerale da napusti Torino i za osam miliona eura pređe u Al Duhail. U Italiji se vjeruje da je Benatia Juventus napustio zbog Allegrija i neslaganja sa njim.

Međutim, Allegri je napustio kormilo Juventusa, a na isto bi trebao stići Sarri koji izuzetno cijeni kvalitete 32-godišnjeg štopera, pa Benatijin povratak u redove Stare dame nikako nije nerealna opcija.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Inače, očekuje se da u novoj sezoni Rugani dobije važniju ulogu u zadnjoj liniji jer se Chellini bliži karju karijere. Tu je i Bonucci, ali je Juvenutus potrebno još rješenja u štoperskoj liniji, a jedno od njih bi mogao biti Benatia.

Treba istaći da se špekuliše da je Juventus razmišljao i o defanzivcu Atletico Madrida Stefanu Saviću, ali da je cifra koju su za njegov transfer tražile Jorgandžije bila previsoka za Staru damu.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti