Sarrijev Chelsea sa stilom otvorio premierligašku sezonu

Premier liga

Sarrijev Chelsea sa stilom otvorio premierligašku sezonu

E. Škorić
Teme:

U okviru 1. kola Premier lige danas su odigrane četiri utakmice od 16 sati, dok je prethodno sinoć Manchester United pobijedio Leicester s 2:1.

Nakon Uniteda, pobjedu su ostvarili Bournemouth našeg Asmira Begovića, potom Crystal Palace, Chelsea i Watford.

Begovićev Bournemouth je s 2:0 pobijedo ekipu Cardiffa, a gol odluke postigao je Fraser u 24. minuti, s tim da je Wilson deset minuta kasnije promašio penal za Trešnjice. Konačnih 2:0 postavio je upravo Wilson u 91. minuti. Begović je branio 90 minuta.

Novi premierligaš Fulham poražen je na Craven Cottageu od Crystal Palacea s 2:0, a pogotke za goste postigli su Schlupp u 41. i Zaha u 80. minuti. Watford je s 2:0 bio bolji od Brightona, a dvostruki strijelac bio je Pereyra.

Sarrijev Chelsea se poigrao s domaćinom u Huddersfieldu te je slavio s 3:0. Počelo je neobično - golom Kantea u 34. minuti, da bi Jorginho u 45. s penala povisio na 2:0.

Sjajno izdanje gostiju krunisao je pogotkom Pedra u 80. minuti na asistenciju Hazarda za konačnih 3:0.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Kasnije se sastaju Wolverhampton i Everton, a preostali mečevi su na programu sutra.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi