Inter uvjerljiv u Sassuolu za povratak u sami vrh

Prvi poraz Sassuola

Inter uvjerljiv u Sassuolu za povratak u sami vrh

E. Škorić

Inter je danas u meču devetog kola italijanske Serije A slavio na gostovanju u Sassuolu sa 3:0.

Znaju gostovanja na Mapeiju biti jako teška za sve, pa se očekivala velika borba i danas, no Inter je sa dva gola u prvih 15 minuta usmjerio utakmicu samo u jednom pravcu.

Neobičan gol gosti su postigli u četvrtoj minuti. Lautaro Martinez se sjajno snašao, dodao do Alexisa Sancheza, a Čileanac s metar udaljenosti loptu lagano poslao u mrežu.

Već u 14. minuti bilo je 2:0, pošto je Chiriches postigao autogol, a isti igrač se povrijedio pa je zamijenjen u 42. minuti.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Interu je miran kraj meča obezbijedio Gagliardini koji je u 60. minuti postavio konačnih 3:0.

Inter je sada drugi i samo dva boda od lidera Milana, ali ima utakmic više. U svakom slučaju, Nerazzurri se vraćaju u sami vrh, a priliku za nastavak dobre serije imat će idućeg vikenda u duelu s Bolognom.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi