Sastav Nizozemske protiv BiH: Vezni red "bode oči"

De Boer navodno odredio početnih 11

Sastav Nizozemske protiv BiH: Vezni red "bode oči"

Edmir Škorić

U 18 sati danas sastat će se Nizozemska i Bosna i Hercegovina u meču petog kola Lige nacija.

Nizozemci veliki favoriti s obzirom na sve okolnosti, a BiH traži čudo i prvu pobjedu u 2020. godini i ujedno pod vodstvom selektora Dušana Bajevića. Oslabljeni Zmajevi idu na noge jednoj od evropskih sila. U prvom meču odigranom u Zenici dokazali smo da im možemo parirati (0:0), a šta možemo ovaj put?

I Nizozemska je oslabljena, nema prvog golmana Cillessena, nema štopera Van Dijka, krilnog napadača Bergwijna... Prema najavama nizozemskih medija, selektor Frank de Boer će izvesti sljedeću postavu:

Krul - Wijndal, Blind, De Vrij, Dumfries - Frenkie de Jong, Wijnaldum, Van de Beek - Depay, L. De Jong, Berghuis.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Dakle, vezni red sastavljen od igrača Barcelone, Liverpoola i Manchester Uniteda posebno se ističe i izgleda kao najjači adut ovog tima, mada su i svi ostali reprezentativci ti koji igraju u velikim evropskim klubovima.

Top Komentari

2323
Imamo i mi Loncara Danilovica Tatara ..
9 0
user1599257139
BiH je imala i ima i imace uvijek dobrih igraca ali nazalost nema profesionalaca .Fudbal se igra glavom, sistemom, snagom, brzinom pa onda zeljom.BiH igra trenutno 25min ostalo sta se desi i kad postigne go to je za igrace kao da je gotovo .Zalosno ali realno ,trenutno nisu u stanju da odigraju dvije utakmice u istom sistemu ili sastavu.
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi