Saudijci raspisali oglas za zapošljavanje: Traže igrače za treću ligu, nevjerovatno je šta nude

Žele poboljšati kvalitet fudbala

Saudijci raspisali oglas za zapošljavanje: Traže igrače za treću ligu, nevjerovatno je šta nude

Edmir Škorić

Brojne transfere izvršili su saudijski klubovi u 2023. godini, a namjeravaju nastaviti u istom ritmu i u 2024. godini. Sada se, pak, za razliku od najjačeg ranga, žele fokusirati i na niže lige. Iz tog su razloga iskoristili platformu FutbolJobs na kojoj su predstavili ponudu za fudbalere koji žele da igraju u trećoj ligi.

Velike evropske zvijezde dolazile su u Saudijsku Arabiju. Počelo je sa Cristianom Ronaldom, da bi kasnije njegovim stopama krenuli Karim Benzema, Roberto Firmino, Neymar, Aleksandar Mitrović, Riyad Mahrez, Marcelo Brozović, N'Golo Kante, Sadio Mane i mnogi drugi.

Osim toga, Saudijci su osigurali da budu domaćini Superkupa Španije i Italije, trebalo je da budu i domaćini turskog Superkupa, ali duel Fenera i Galate je otkazan iz vjerujemo već svima dobro poznatih razloga.

No, Saudijci tu ne namjeravaju završiti i planiraju razvijati i niže lige. Cilj im je tamo stvoriti bazu evropskih fudbalera koji će biti bolje obučeni od sadašnjih ligaša. Stoga su se poslužili platformom FutbolJobs koja se bavi ponudama poslova u svijetu fudbala. Uključili su vrlo atraktivnu ponudu za one koji bi se željeli okušati u trećoj ligi.

Saudijci nude platu od tri do četiri hiljade eura mjesečno i garantuju stan o trošku kluba. Za usporedbu, fudbaleri španske treće lige zarađuju minimalno tri hiljade eura mjesečno. Predsjednik FutbolJobsa Valentin Botella Nicolas otkrio je da je interes ogroman.

Oglasi

"Već nekoliko mjeseci dobivamo velik broj ponuda iz Saudijske Arabije, svih kategorija i razina. Neodoljivo je. Brojali smo hiljade interakcija svaki dan u vezi s ovom ponudom", rekao je on u razgovoru za Marcu.

Klubovi traže igrače za sve pozicije osim za golmane. Botella je jasno dao do znanja da su oni samo posrednici i da ne predstavljaju klubove ili igrače.

"Mi jednostavno pružamo platformu zahvaljujući kojoj ljudi povezani sa svijetom fudbala mogu pronaći posao: igrači, treneri, fizioterapeuti", dodao je.

Ipak, nisu svi zadovoljni boravkom u Saudijskoj Arabiji. Nedavno su se pojavile informacije da Jordan Henderson u januaru namjerava napustiti Al-Ettifaq nakon samo nekoliko mjeseci avanture.

Mnogi Saudijsku Arabiju nazivaju obećanom zemljom za fudbalere. Očekuje se da će tokom ljeta još neke zvijezde otići na Bliski istok, a spominje se da bi to mogao da bude i Mohamed Salah iz Liverpoola.

Sada Arapi žele da dovedu i manje kvalitetne igrače iz Evrope, kako bi nastupali u nižim ligama, a s obzirom na to šta sve nude, nema sumnje da će mnogi rado sjesti u avion i krenuti na dalek put.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti