Niko Saudijce nije ponizio kao on: Nudili mu šest puta veću platu, aktivirali klauzulu, a onda šok

Mislili su da je posao završena priča

Niko Saudijce nije ponizio kao on: Nudili mu šest puta veću platu, aktivirali klauzulu, a onda šok

Endin Čaušević

Klubovi iz Saudijske Arabije ovog ljeta su krenuli u totalnu ofanzivu dovođenja nekih od najboljih svjetskih fudbalera jer žele napraviti izuzetno jaku ligu. Već smo vidjeli nekoliko spektakularnih potpisa i totalno neočekivanih transfera, no ne žude baš svi za tim bogatim ponudama iz S. Arabije, a napadač brazilskog Flamenga to je najbolje dokazao.

Cristiano Ronaldo početkom godine potpisao je za Al Nassr, ali tada niko ni slutio nije kakav trend će pokrenuti Portugalac. On kao da je otvorio vrata klubovima iz Saudijske Arabije kod ostalih igrača iz najjačih evropskih klubova, te je sve više onih koji ne mogu da odole ponudama iz te zemlje.

Najbolji dokaz bio je Karim Benzema koji je u neočekivanom scenariju napustio Real Madrid i potpisao je za Al Ittihad, a njegovim stopama krenuli su N'Golo Kante, Kalidou Koulibaly, Edouard Mendy, Marcelo Brozović, Ruben Neves...

Jasno je da klubovi u S. Arabiji žele dovesti najzvučnija moguća pojačanja i napraviti ligu koja će biti rame uz rame s onim najjačim u svijetu, a glavni adut im je novac.

Klubovi iz te zemlje igračima ponude novac koji je gotovo nemoguće odbiti jer tim ugovor osiguraju i svoje unuke. No, iako ih je jako malo, ali ima i onih koji su uspjeli nekako da odbiju poziv iz Saudijske Arabije jer im je karijera na prvom mjestu.

Oglasi

Naime, u centru pažnje našao se brazilski napadač Pedro Guilherme Abreu dos Santos koji inače igra u Flamengu i jedan je od ponajboljih igrača tog kluba. Ovaj 26-godišnjak briljira u ovoj sezoni jer je na 31 meču dao 21 gol i skrenuo je pažnju mnogih klubova.

Naravno, odmah su reagovali klubovi iz S. Arabije, a ponajviše Al Hilal koji je poslao ponudu za Pedra vjerujući da će ju on teško odbiti. No, ovaj 26-godišnjak šokirao je sve svojim odgovorom čelnicima Al Hilala.

Oni su Brazilcu ponudili čak šest puta veću platu od one koju ima trenutno u Flamengu očekivajući da će on to bez dileme prihvatiti, no Pedro ih je iznenadio kada je poručio da od transfera nema ništa i da se ne trude slati novu ponudu.

Pedro ne želi da u najboljim godinama ide u Saudijsku Arabiju i čelnicima Al Hilala dao je do znanja da u obzir dolazi jedino odlazak u Evropu, a ako mu se želja ne ispuni onda će radije ostati u Flamengu nego potpisati za Al Hilal.

Oglasi

Al Hilal je čak bio spreman da plati Flamengu 60 miliona eura, odnosno da aktivira otkupnu klauzulu ovog napadača, ali sve je palo u vodu kada je on odbio njihovu ponudu.

U slučaju da je Pedro prihvatio ono što mu nudi Al Hilal klub iz S. Arabije ne bi morao uopšte pregovarati s Flamengom oko cijene jer kada se aktivira otkupna klauzula onda je sve u rukama igrača.

U Al Hilalu su vjerovali da će taj posao lagano završiti jer su Pedru ponudili zaista nevjerovatno bogat ugovor, ali svi su ostali u šoku kada je Brazilac to odbio.

Inače, pedro je ponikao u Fluminenseu, a već je nastupao u Evropi u dresu Fiorentine koja ga je za 11 miliona eura dovela prije četiri godine. No, u Firenci se nije proslavio i vratio se početkom 2021. godine u Flamengo za 14 miliona eura.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi