Saul otkrio: Imam ozbiljnih problema s bubrezima
Foto: EPA

Veznjaku Atletica nije nimalo lako

Saul otkrio: Imam ozbiljnih problema s bubrezima

Midhat Šljivak

Veznjak madridskog Atletica Saul Niguez otkrio je u razgovoru za Marcu kako ima velikih problema s bubrezima.

Ovaj 22-godišnji fudbaler je prije dvije godine doživio nezgodnu povredu u meču Lige prvaka protiv Bayera iz Leverkusena. Od tada je prinuđen igrati sa mnogo problema, jer su mu bubrezi oštećeni nakon povrede.

"Imam ozbiljnih problema s bubrezima. Posljednje dvije godine igram s kateterom. Mokrim krv nakon svake treninga i utakmice i to mi nije nimalo ugodno. Ugrozio sam svoje zdravlje, jer želim da branim boje kluba i da ispunim san", rekao je Saul.

Glavna želja mu je osvajanje Lige prvaka.

"Mislim da kompletan tim sanja o osvajanju Lige prvaka. Svim srcem ćemo pokušati da osvojimo to takmičenje, ali i još mnogo trofeja u narednim godinama", istakao je veznjak tima iz Madrida.

Saul je jedan od najtalentovanijih fudbalera u Španiji. Za njegove usluge interesovali su se mnogobrojni klubovi, među kojima su Barcelona i Atletico Madrid, ali je on ostao vjeran Jorgandžijama.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ove sezone je u 27 utakmica, te je postigao dva gola u La Ligi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti