Konkurs za tehničkog direktora: Želiš poziciju, moraš biti selektor neke od reprezentacija

Konkurs za tehničkog direktora: Želiš poziciju, moraš biti selektor neke od reprezentacija

A. Beganović

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine neslavno je završila takmičen je u Ligi A Lige nacija.

Porazom od Italije naša reprezentacija je ispala u Ligu B Lige nacija, no loše igre i rezultati nisu jedino što je "zatreslo" bosanskohercegovačku javnost.

Naime, u intervjuu za Klix.ba nekadašnji reprezentativac naše zemlje, a danas v.d tehnički direktor - korodinator za nacionalne selekcije, Zvjezdan Misimović, istakao je između ostalog da ga je zabolilo to što su iz Saveza raspisali konkurs za poziciju koju trenutno obavlja, a da njemu niko ništa nije javio.

Dodao je Misimović da se u dogovoru sa čelnicima Saveza samo jedna osoba "pojavila" na tom konkursu i to član stručnog štaba reprezentacije.

Konkurs je raspisan sredinom septembra, a opis poslova tehničkog direktora je: Kordinira rad svih nacionalnih selekcija, usvaja nove tehnologije i metodologije rada, vrši kontinuiranu komunikaciju, obavlja redovnu saradnju sa svim selektorima nacionalnih selekcija. Zatim usmjerava stručni rad selektora i trenera nacionalnih selekcija, obezbjeđuje stručnost i tehničku podršku u radu, vrši stalnu kontrolu, mjerenje, testiranje i arhiviranje svih parametara dobijenih iz neposrednog testiranja, učestvuje u pripremanju i realizaciji svih aktivnostinacionalnih selekcija, posebno kod izrade kratkoročnih, srednjoročnih i dugoročnih programa rada te obavezno praćenje njihovog provođenja. Kontrola napretka u realizaciji programa, organizuje kampove za sve državne reprezentacije, prikuplja sve relevatne informacije za razvoj fudbalske igre, izučava masovna državna, evropska i svjetska takmičenja, indentificira i obučava o zaštiti mladih talenata o fudbalu. Zatim, prati i nadzire rad i izvođenje svih planiranih aktivnosti državnih reprezentacija, pokretač je i organizator permanentnog stručnog usavršavanja, obezbjeđuje redovno i blagovremeno i potpuno informisanje Generalnog sekretara, te vrši i druge poslove i zadatke koje odredi Generalni sekretar, a koje su od značaja za stvaranje kvalitetnih baza svih selekcija odnosno sistema koji će doprinijeti poboljšanju kvaliteta igrača A selekcije.

A, pored opštih uslova propisanih Zakonom o radu, kandidati za ovu poziciju moraju ispunjavati i posebne uslove, a to su:

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

- VSS (u trajanju od četiri godine ili ekvivalent obrazovanja od 180 ECTS bodova9
- Obavezno posjedovanje trenerske PRO licence)
- Najmanje tri godine radnog iskustva na istim ili sličnim poslovima
- Poznavanje jednog od službenih jezika UEFA, nivo znanja B1

No, to nije sve, odnosno kandidat mora zadovoljavati i posebne uslove za obavljanje poslova i zadataka, a to su:
- Osoba treba biti bivši A reprezentativac, osoba od ugleda sa ostvarenom karijerom u fudbalskoj javnosti i iskustvom selektora u nacionalnim selekcijama nekog takmičarskog nivoa

Promo

Top Komentari

Vedohz87
Misimovicu keru hebo li te Vico Zeljkovic a i ti njega, a raja jos gluplja misli da je on fol pošten jer je igrao za Bosnu dobro fuj
3 20
user1590396893
Ne moraš bit selektor neg rodbina il dobar jaran s bagrok u samom vrhu saveza
17 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi