Ništa od petka, sjednica IO iduće sedmice, nova ili nastavak prekinute?

Ništa od petka, sjednica IO iduće sedmice, nova ili nastavak prekinute?

A. Beganović

Sjednica Izvršnog odbora fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine na kojoj bi trebao biti izabran novi selektor našeg nacionalnog tima najvjerovatnije će biti održana naredne sedmice.

Iako se kao datum nove sjednice bosanskohercegovačke fudbalske vlade spominjao 15. januar, članovi IO neće se sastati prije naredne sedmice.

Na novoj sjednici pokušat će se izabrati novi selektor, a još uvijek se sa sigurnošću ne zna da li će sjednica biti nastavak prošle koja je prekinuta, ili će imati karakter potpuno nove.

Upravo to može imati veliki značaj prilikom izbora novog selektora jer ukoliko bude nastavak prekinute sjednice, onda će za izbor nasljednika Dušana Bajevića biti potrebno osam od 15 glasova uz to da po jedan mora dolaziti iz sve tri komponente (FSRS, kantonalni i "županijski" savezi).

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Ako pak sjednica bude imala karakter nove, onda će za izbor selektora biti potrebno 11 glasova uz to da po jedan dolazi iz sve tri komponente.

Podsjetimo, Komisija za izbor selektora u sastavu Elvedin Begić (nije bio prisutan), Ivan Beus, Milorad Sofrenić, Irfan Durić i Vico Zeljković predložila je bugarskog stručnjaka Ivayla Peteva i vjerovatno će ovaj prijedlog po prvi put biti na glasanju.

Top Komentari

Dtox
Ko da prave atomsku bombu, koliko odugovlace. Sramota je da neko prima platu a jos veca da narod samo suti.
3 0
AmarSahi
Pa koliko su ovi ljudi slijepi? Trebalo bi Barbareza uzeti i gotovo, Pjanić i Begović ga podržavaju, naš najbolji fudbalski znalac Enis Bešlagić ga podržava, pola Bosne ga podržava, ali ne, idemo mi praviti budale od naroda pa u maju donijeti odluku
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi