Manchester City završio transfer - Zbog cijene Premier liga otvara istragu

Savio na Etihadu

Manchester City završio transfer - Zbog cijene Premier liga otvara istragu

Eldar Ganibegović

Manchester City završio je dolazak još jednog igrača ovog ljeta. Zbog cijene transfera, Premier liga otvara istragu.

Prvak Engleske, Manchester City, osigurao je usluge Savija, jednog od najboljih mladih igrača Primere prošle sezone.

Girona je bila apsolutni hit u Primeri minule sezone, a koliko se Savio pokazao dovoljno govori izjava trenera Michela, koji je rekao da se radi o najboljem igraču kojeg je trenirao.

Transfer Savija u Manchester City povrdio je i ugledni novinar Fabrizio Romano, koji je istakao da će se posao uskoro ozvaničiti.

Savio je već potpisao ugovor. Pregovori nisu bili problem, ustvari najvjerovatnije nisu ni postojali.

Ovaj 20-godišnji brazilski bek bio je na posudbi u Gironi iz francuskog Troyesa, a posudba mu je istekla 30. juna.

Oglasi

Sada odlazi u Manchester City, a zajednočko za sva tri kluba jeste vlasništo City Football Groupa, konzorcija iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Priča se kako cijena transfera iznosi oko 30 miliona eura, što je za 20 miliona eura manje od onoga na koliko ga procjenjuje Transfermarkt.

Prema Eurosportu, Premier liga će istražiti ovaj transfer kako bi bila sigurna da je plaćen pošten iznos za Brazilca u skladu sa trenutnim tržištem.

Englesko prvenstvo ima vrlo jasna pravila koja se tiču ​​slučajeva u kojima se igračima isplaćuju nerazumno niske sume, ako se transfer vrši između dva tima s istim vlasnikom.

Situacija je utoliko bizarnija što će Savio napustiti francuski klub nakon dvije godine i nijednog odigranog minuta u dresu tima koji je za njega platio šest i po miliona eura.

Oglasi

Podsjetimo, on je u Troyes stigao iz Atletico-MG-a, a osim u Gironi igrao je i na posudbi u PSV-u.

Poslovali Tottenham i Leeds

Defanzivac Joe Rondon iz Tottenhama je prešao u Leeds United po cijeni od 11,8 miliona eura.

On je prošle sezone igrao u Leedsu na posudbi, te je zadovoljjio ukuse struke i sada je zvanično igrač ovog kluba. Podsjetimo, dijete je Swanseaja, a igrao je još za Cheltenham i Rennes.

Reprezentativac je Velsa za koji je od debija 2019. godine upisao 45 nastupa, no još nije postigao nijedan pogodak.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Archie Gray je otišao u suprotnom smjeru. Tottenham će za njegove usluge Leedsu platiti 41,25 miliona eura.

Radi se o 18-godišnjem veznjaku koji na 44 nastupa u Championshipu ima dvije asistencije, a sada ga očekuju izazovi u Premier ligi.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije