Ima i neko jači od Real Madrida i Barcelone: Joshua Kimmich zna gdje će nastaviti karijeru

Njegov poziv bi mogao sve promijeniti

Ima i neko jači od Real Madrida i Barcelone: Joshua Kimmich zna gdje će nastaviti karijeru

Endin Čaušević

Joshua Kimmich će prema svemu sudeći ovog ljeta napustiti Bayern nakon što je odbio produžiti ugovor i znalo se da je na meti Barcelone i Real Madrida, ali sada se u cijelu priču uključio i Manchester City.

Kimmich s Bayernom ima ugovor do kraja naredne sezone i nije tajna da je minhenski klub nekoliko puta nudio ovog 29-godišnjaku produženje saradnje, ali je on to dobio.

Već nekoliko mjeseci uveliko se piše o tome da Kimmich želi napustiti Bayern i okušati se u nekom drugom klubu i činilo se da bi njegova naredna destinacija mogla biti Španija.

Barcelona je pokazala veliki interes za Kimmicha, te su se Katalonci nadali da bi dolazak Hansija Flicka na trenersku poziciju mogao pomoći da završe transfer, ali su se stvari zakomplikovale.

Ubrzo nakon Barcelone interes je pokazao i Real Madrid koji ne želi propustiti priliku da dovede Kimmicha za manje novca nego što on košta s obzirom da mu ističe ugovor na kraju naredne sezone.

U Bayernu su pokušali da ga nagovore za produženje ugovora, ali kada je ta opcija propala svjesni su da je bolje da ga prodaju ovog ljeta nego da Kimmich za godinu dana napusti Minhen kao slobodan igrač.

Oglasi

Iako se činilo da će Barcelona i Real voditi glavnu bitku oko Kimmicha na kraju se u priču uključio i klub koji bi na kraju mogao da "ukrade" Kimmicha.

Naime, u posljednje vrijeme piše se uveliko o tome da je Pep Guardiola poručio čelnicima Manchester Cityja da pokušaju dovesti Kimmicha, te da bi Nijemac bio odlično pojačanje za njih.

Jasno je da Cityju nije problem novac, a ono što im daje dodatnu prednost jeste što su Guardiola i Kimmich već sarađivali u Bayernu i što imaju sjajan odnos.

Engleski mediji već uveliko pišu o tome da je Kimmich sada najviše zainteresovan za ponudu Cityja i ponovnu saradnju s Guardiolom, te da ga je Pep navodno lično kontaktirao što je očito bilo presudno.

Oglasi

Kimmicha žele i pojedini klubovi iz Saudijske Arabije koji mu nude ogroman novac za ugovor, ali je on već odbio opciju napuštanja Evrope.

Ovaj 29-godišnjak želi da igra u klubu u kojem će se boriti za sve trofeje, a iako su ponude Barcelone i Reala bile primamljive na kraju se čini da bi Manchester City zaista mogao biti njegova naredna destinacija.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Kimmich je ponikao u Stuttgartu, a u Bayern je stigao na ljeto 2015. godine za 8.5 miliona eura što je bio pun pogodak kluba s Allianz Arene, te je i tada Guardiola bio taj koji je insistirao na njegovom transferu.

U dresu Bayerna u prethodnih devet godina odigrao je 390 utakmica, dao je 42 gola i upisao 104 asistencije, te je osvojio sve što je mogao s njemačkim gigantom.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti