Milošević 5. marta objavljuje spisak, sigurno je jedno novo ime na njemu

Očekuje nas baraž za EURO

Milošević 5. marta objavljuje spisak, sigurno je jedno novo ime na njemu · Saznajemo

Haris Zilić

Fudbalsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine u martu očekuje baraž za Evropsko prvenstvo koje se na ljeto održava u Njemačkoj. U polufinalu 21. marta igramo protiv Ukrajine, ako dobijemo u finalu igramo 26. marta protiv Islanda ili Izraela.

Selektor Savo Milošević će početkom naredne sedmice, tačnije 5. marta, objaviti i spisak fudbalera na koje računa za martovski baraž.

Na spisku će biti određenih promjena, ali i novih imena, a jedno je sigurno na tom spisku, saznaje portal SportSport.ba.

Milošević će uputiti poziv fudbaleru Kolna Dennisu Huseinbašiću koji je nedavno i zvanično odlučio da u budućnosti nosi dres reprezentacije Bosne i Hercegovine.

FIFA Komitet za status igrača je prihvatio zahtjev Huseinbašića i NS/FS BiH za promjenu sportskog državljanstva tako da mladi fudbaler sada može igrati za reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

Oglasi

Denis Huseinbašić je rođen 3. jula 2001. godine, a trenutno nastupa za njemački 1.FC Köln. Pomenuti fudbaler je dobio poziv u mladu reprezentaciju Njemačke, upisao je pet nastupa i dodao dva pogotka. Ipak, još uvijek može promijeniti seniorsku selekciju i odlučio se da to bude Bosna i Hercegovina.

Vrijednost Huseinbašića je 4,5 miliona eura i jasno je da se radi o nogometašu koji bi u budućnosti mogao napraviti veliki transfer, ali i biti standardan u našoj selekciji. Standardan je i u ekipi Kolna.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Ovome dodajmo, da bez obzira na ishod meča u Zenici protiv Ukrajine, odigrat će se i utakmica u Sarajevu, s tim da naravno u potpuno drugačijem značenju i raspoloženju.

Ako dobijemo Ukrajince, očekuje nas meč s pobjednik duela Island - Izrael i to će biti finale baraža za plasman na Euro 2024., dok bi u slučaju poraza, s poraženim odmjerili snage, ali bez rezultatskog značaja, to bi bila prijateljska utakmica.

Top Komentari

USABIH
Sta ocekivati protiv Ukrajine ??? Ako Dzeko budeo jeo Hamburgere, Alkohol... poraz 100%
0 1
TurgutBayraktar
A sta ako se dogodi da baidju na cinisticki rezim poslije nece valjda igrati pa i da ih kosta mjesto nebhebeno prvenstvo? Tubtreba zapaliti veliku helaj napraviti ako misle igrati protiv apartid cio usta koji rade genocid u Palestini
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije