Milošević: Ovdje sam samo iz fudbalskog razloga!

Predstavljen u NS BiH

Milošević: Ovdje sam samo iz fudbalskog razloga!

Samir Mlaćo, foto: T. Hebib

Novi selektor nogometne reprezentacije BiH je Savo Milošević.

Novi selektor nogometne reprezentacije BiH je Savo Milošević.

On je danas zvanično imenovan ispred IO NS BiH, a medijima se u NS BiH obratio predsjednik Vico Zeljković, direktor reprezentacije Zvjezdan Misimović te sam Milošević.

Prvi riječ je dobio Zeljković.

"Dobili smo novog selektora i čestitam mu na izboru na mjesto selektora.

Poznato je da smo sa Kodrom završili saradnju, on je bio dvije utakmice i sa fudbalske logike to je odluka koja jeste vrlo teška. Ta odluka se ne dešava svakodnevno, ali reakcije koje su bile poslije toga nisu fudbalske... Nećemo komentarisati neke stvari, to je bilo jako nekorektno, poruka koje je lično dobijao Misiović i njegova porodica, kao i ja... Mi smo naš mandat počeli u martu 2021. godine, a u kvalifikacijama odmah nismo ostvarili uspjeh, te nismo ponovili uspjeh iz 2014. godine.

Oglasi

Opis nije dostupan.

Poslije toga smo plasirali se u grupu A Lige nacija, a sada nam je cilj drugo mjesto. U ovom momentu to nismo ostvarili i to smatram neuspjehom. Sami smo zaradili baraž kroz Ligu naciju, ali rezultati reprezentacije nisu dobri, no nisu nešto ni lošiji u odnosu na ranije. Stvorila se negativna atmosfera, to nema veze sa nogometom.

Sada nam je cilj da budemo drugi, ali ne ide nam po planu. Sa Kodrom smo željeli šest bodova, ali nismo to napravili. Ni igrama na terenu nismo bili nezadovoljni. Drugo mjesto više nije realno, te smo išli u ovu reakciju.

Gospodin Halilhodžić je bio prva želja Saveza, te mene lično, stupili smo u kontakt i on je na početku rekao da će dati savjete. Mi smo rekli da nam treba da dođe i bude selektor, a što se tiče financija i to bismo riješili. Znali smo da ni on nema čarobni štapić, željeli smo plan u naredne dvije - tri godine. Osjetio sam želju da on dođe, te je to ubrzalo i smjenu Kodre.

Poslije toga se desilo da Halilhodžić promijenio mišljenje i rekao da ne želi biti selektor A reprezentacije. Ne zbog mene, nego čovjek ne želi i to želi svako da zna, te ne treba niko da osuđuje", rekao je Zeljković.

Oglasi

Riječ je dobio i direktor Misimović.

"Hvala Mehi Kodri na saradnji i novom selektoru želim mnogo sreće".

Riječ je dobio i Milošević.

"Hvala Savezu na povjerenju. Nije to bila laka odluka. Ovdje sam samo iz fudbalskog razloga i zato što iskreno vjerujem da ova ekipa može da konkuriše mjesto na Evropskom prvenstvu. Taj put će biti težak, trnovit, ali ima dovoljno kvaliteta.

Vjerujem da to mogu uraditi, koliko god to zvučalo arogantno. Nismo odustali od kvalifikacija, ali trebamo biti realno. Baraž se igra srcem, karakterom, borbom 90 minuta i spremnost svakog igrača da da 100 posto, pa 103 ili 105 posto. Što se tiče kvalifikacija, to možemo gledati dijelom kao pripremne utakmice. Moje ogromno iskustvo kaže da odnos igrača prema svakoj utakmici mora biti maksimalan.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Neću govoriti o stvarima ranije u reprezentaciji. Naravno da ćemo uraditi analizu i vidjeti šta je to što može na drugačiji način da se riješi", rekao je Milošević.

Dotakao se i spiska i kazao da je Savez morao ranije poslati pozive te da je on bio malo uključen. Neću lagati, neću folirati, a većina igrača sa spiska su već bili ovdje. Samo su ponovili iz mojih prethodnika pa sam izrazio želju da spisak bude proširen, njih je 27. Neće svi moći da igraju, ali mogu stvoriti neku sliku o većini igrača", dodao je Milošević. 

Top Komentari

Drakula
Cim on potencira i prica o ovome da je iz fudbalskog razloga odma znas da nije.
5 1
user1676286668
Da si kakav karakter i obraz ne bi ni zbog furbalskog razloga došo...ti si došao zbog srbende i zbog para nek objave koliko ti daju platu i koji si premiju uzeo što ćeš vodit repku...pleme ti se zatrlo
1 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi