Jedan od najvećih talenata na svijetu na meti dva velikana

Gdje će nastaviti karijeru

Jedan od najvećih talenata na svijetu na meti dva velikana

E. Oštraković

Atalanta uz Napoli ove sezone definitivno igra najbolji fudbal u Italiji, ali naravno ne treba zaboraviti ni ove sezone jako dobri Milan ili Romu.

Ipak, mrtva trka za titulu mogla bi se boriti između dvije ekipe koje nakon deset utakmica nemaju niti jedan jedini poraz.

Naravno radi se o Napoliju i Atalanti koji zauzimaju prvo i drugo mjesto na tabeli. Napoli ima dva boda više i blagu prednost nakon deset odigranih utakmica.

Osim što su u borbi za titulu, vrijedi istaći da Atalanta daje veliku šansu mladim igračima koji imaju potencijal da postanu nešto posebno.

Jedan od njih je i štoper Scalvini za kojeg se smatra da je jedan od najvećih talenata na svijetu kada je riječ o njegovoj poziciji.

Scalvini ima samo 19 godina, a trenutno je jedan od ključnih nogometaša u odbrani Atalante, te pruža zaista fenomenalne nastupe.

Nisu njegove sjajne partije prošle nezapaženo, a sve to je potvrdio i njegov agent koji je govorio za italijanske medije.

Giorgio Scalvini's agent on Atletico & Man City links: "It's early stages - if Atléti or City want him, they'll have to negotiate between clubs. He's only focused on Atalanta, happy to stay", tells TMW 🇮🇹 #transfers

Born in 2003, centre-back, Scalvini is considered a top talent. pic.twitter.com/9glBtZWRAG

"Sve je u ranoj fazi pregovora sa klubovima. Ali, ako ga Atletico ili Manchester City žele moraju se prvo obratiti njegovom klubu. On je fokusiran samo na Atalantu i nema ništa protiv ostanka ovdje", rekao je agent Scalvinija.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ovu informaciju prenio je jedan od najrelevantnijih ljudi kada su transferi nogometaša u pitanju, a naravno radi se o Frabriziju Romanu.

Biti će zanimljivo ispratiti u narednom periodu da li će Scalvini ubrzo promjeniti klub i gdje će nastaviti karijeru ukoliko se odluči na odlazak.

Top Komentari

hotonjskimaher
Atletico Madrid je postao osrednji klub zadnjih godina nešto tipa Roma,West Ham,Freiburg . Igra im se svodi na odbranu u parkiranju autobusa ispred 16 metara . I igranje na faule . Fuj klub fuj .
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi