U London večeras stigla zvijezda Serije A, potpisuje ugovor na pet godina

Scamacca novi napadač West Hama

U London večeras stigla zvijezda Serije A, potpisuje ugovor na pet godina

E. Škorić

Italijanski reprezentativac Gianluca Scamacca doputovao je danas u London gdje će ubrzo potpisati ugovor s West Hamom.

Scamacca je ranije dogovorio uslove s West Hamom, s kojim će potpisati ugovor na pet godina uz opciju produženja za godinu dana.

Napadač je danas sletio u London u pratnji, kako bi obavio ljekarske preglede, a onda i kompletirao transfer vrijedan oko 35 miliona funti.

West Ham se zainteresovao za 23-godišnjaka nakon njegove obećavajuće forme u dresu Sassuola prošle sezone, kada je na 36 nastupa u Seriji A postigoa 16 golova.

Bio je jedno vrijeme na meti PSG-a, htjeli ga italijanski velikani, ali on se odlučio da igra u Premiershipu naredne sezone.

Scamacaa će biti četvrto pojačanje West Hama u prijelaznom roku ovog ljeta nakon što je prethodnog dovođenja Nayefa Aguerda iz Rennesa, golmana Alphonsea Areolu iz PSG-a i veznjaka Flynna Downesa iz Swansea Cityja.

Tim Davida Moyesa ne namjerava stati na tome i već razmišlja o novim pojačanjima, a očekuju se dolasci Amadoua Onane iz Lillea, dok se uveliko razmišlja i o kupovini Piotra Zielinskog iz Napolija.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Čekićari će nastupiti i u Konferencijskoj ligi i uz tri domaća takmičenja, biće zaista veliki broj utakmica i Moyesu je neophodan širok roster usljed zgusnutog rasporeda koji nas očekuje do kraja godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi