Demirović: Osjećam se sigurnije, idemo u Rumuniju da pobijedimo
FOTO: T. Hebib

Strijelac pobjedonosnog gola protiv Crne Gore

Demirović: Osjećam se sigurnije, idemo u Rumuniju da pobijedimo

H. Zilić

Napadač Augsburga Ermedin Demirović večeras je bio junak Bosne i Hercegovine.

Naš napadač je postigao pogodak za trijumf protiv Crne Gore koji nas je ponovo lansirao u Ligu A.

Nakon utakmice Demirović je bio zadovoljan, ali naglasio je jednu bitnu činjenicu što je u končanici važna za svakog fudbalera.

"Vidjeli smo da je Amar Dedić odigrao sjajno, igra u Salzburgu, možemo računati na njega. Možemo računati na mene pogotovo sada kad igram u klubu.

Osjećam se sigurnije. Mogu puno pomoći ekipi, bitno je za mene da igram u klubu", rekao je Demirović nakon meča protiv Crne Gore i dodao:

"Idemo u Rumuniju da pobjedimo, sada smo prvi, idemo dalje."

Ovim trijumfom naši momci su izborili pomenuti plasman u Ligu A u narednoj sezoni Lige nacija i osigurali baraž za EURO 2024. godine, ako se ne plasiramo kroz kvalifikacije.

Pomenutom pobjedom došli smo i do drugog šešira pred žrijeb kvalifikacija za EURO 2024. godine što je svakako dobra pozicija.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Žrijeb kvalifikacija za EURO 2024. godine na rasporedu je 9. oktobra u Frankfurtu.

Naša reprezentacija će u narednom ciklusu tražiti historijski palsman na Evropsko prvenstvo, a u te kvalifikacije ulazimo u veoma dobrom ritmu.

Top Komentari

789012455
Bravo lave ,puna podrska!
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti