Velikan se vraća: Karte su planule, sprema se spektakl na jednom od najljepših stadiona u Evropi

Utakmica počinje u 20 sati i 30 minuta

Velikan se vraća: Karte su planule, sprema se spektakl na jednom od najljepših stadiona u Evropi

Haris Zilić

Sezona ulazu u sami finiš, a još jedan velikan večeras može ovjeriti povratak tamo i gdje mu je mjesto.

Schalke 04 će u 33. kolu njemačke Cvajte dočekati St. Pauli i trijumfom bi kolo prije kraja osigurao povratak u Bundeslige nakon prošle katastrofalne sezone gdje su ispali. Utakmica počinje u 20 sati i 30 minuta.

U Gelsenkirchenu na Veltins Areni očekuje se totlani spektakl i više od 60.000 gledatelja.

Karte za ovaj duel su planule u kratkom roku, tako da će Schalke večeras imati nevjerovatnu podršku sa tribina u lovu na povratak među najbolje klubove u Njemačkoj.

Potražite više informacija na temu 2. Bundesliga:

Schalke u svojim vitrinama ima sedam titula prvaka Njmeačke, pet puta su bili osvajači Kupa Njemačke, a 1997. godine osvojili su i Kup UEFA, dok su 2003. i 2004. godine osvajali Intertoto Kup. Klub je kroz historiju igrao i nokaut fazu Lige prvaka.

Interesantno da su 1991. godine također osvojili popularnu Cvajtu i vratili se u Bundesligu nakon čega su tri decenije bili konstantan tim u Budnesligi i često u samom vrhu tabele sve do prošle sezone koja će biti zaboravljena ako danas u spektakularnoj atmosferi izbore ekspresni povratak u njemačku elitu.

Top Komentari

Klicko
Die Königsblauen über alles
2 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi