Toliko mrzi ljutog rivala da je preko njegovog imena na dresu stavio naljepnicu

Nije odustao od svojih principa

Toliko mrzi ljutog rivala da je preko njegovog imena na dresu stavio naljepnicu

A. Čaušević

Neka rivalstva u svijetu fudbala ne poznaju granice, pravi primjer za to nam stiže iz Njemačke. 

U drugoj rundi DFB Pokala Minhen 1860 je eliminisao Schalke 04. Trećeligaš je pobijedio bivšeg Bundesligaša sa minimalnih 1:0.

Pobjednik je odlučen već u 5. minuti. Steffen Lex je bio strijelac na asistenciju Sasche Moldersa, kapitena koji se poslije utakmice našao u centru pažnje.

Naime, prije utakmice ovaj 36-godišnjak je na dresu stavio naljepnicu preko riječi "Schalke 04", a poslije je za njemački Sky objasnio zašto je to uradio.

"Kao dečko rođen u Essenu teško mi je kada Schalke 04 piše na mom dresu", rekao je Molders.

Inače, u DFB Pokalu dresovi su presonalizirani na način da su na njima ispisana imena timova koji se susreću.

Molders je iz regije Rus i još uvijek je srcem vezan za Rot-Weiss Essen i nije imao namjeru da igra sa riječima Schalke 04 na svom dresu.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Posebno mi se sviđaju pobjede nad Schalkeom 04. Da samo pobijedili 2:0 ne bi se mogli ni požaliti. Svi su dali sve od sebe. Bilo je odlično i sada ćemo uživati u tome", rekao je Molders.

Čovjek koji ima istetoviranu tetovažu Essena na svom tijelu je za narednog protivnika poželio Bayern ili svoj bivši klub Augsburg.

Top Komentari

vedin
"Trećeligaš je pobijedio bivšeg Bundesligaša sa minimalnih 1:0." Pa i Minhen 1860 je bivši Bundesligaš.
9 0
Śmeker007
Molders? Ko vam je taj? Ako nema kod nas preglase o tj ö, onda se pise u citavom svijetu Moelders... Uff hebem ti novinarstvo, al da je samo ovo ne bi opet nista napisao, al vi ste da bog sacuva..!
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti