Schalke kao da je neko prokleo...

Novi poraz

Schalke kao da je neko prokleo...

Ekipa Eintracht Frankfurta slavila je danas na domaćem terenu protiv Schalkea 2:1 u utakmici igranoj u okviru 32. kola Bundeslige. 

Ovim porazom Schalke je nastavio niz utakmica u kojima nije zabilježio pobjedu i on sada iznosi 14!

Eintracht je čak i lakše nego što to rezultat govori iskoristio sve manje i probleme koje u igri ima Schalke u posljednje vrijeme pa je nakon 50 minuta praktično riješio meč. Do tada je bilo 2:0 a pogađali su Silva i Abraham. Za Schalke je jedini gol dao McKennie u 59. minuti.

Gosti su meč završili i s igračem manje jer je Bozdogan 13 minuta prije kraja dobio drugi žuti karton.

Bez obzira na 14. meč zaredom bez pobjede Schalke nije pao mnogo na tabeli pa je trenuno na 10. poziciji sa 39 bodova. Današnji rival ga je pretekao i sada je deveti sa dva boda više.

U narednom kolu današnji domaćin gostuje Kolnu dok će Schalke priliku da konačno ostvari pobjedu imati kući protiv Wolfsburga.

Bundesliga, 32. kolo:

Eintracht Frankfurt - Schalke 2:1

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Top Komentari

jony1919
Dabogda ispali.. najdovratniji i najgluplji klub u Evropi!
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi