Schalke nastavio gotovo nevjerovatnu seriju mečeva bez pobjede

Ništa ni protiv Leverkusena

Schalke nastavio gotovo nevjerovatnu seriju mečeva bez pobjede

Ekipa Schalkea produžila je gotovo nestvaran niz utakmica u kojima nije ostvarila pobjedu. 

Tim s VELTINS Arene danas je dočekao Bayer Leverkusen u susretu 31. kola Bundeslige, ali ponovo mu je izmakla pobjeda i to u samom finišu meča.

Caligiuri je u 51. minuti doveo domaćina u prednost s bijele tačke i činilo se da bi užasna serija bez pobjede konačno mogla biti prekinuta.

Ipak, devet minuta prije kraja susreta svoju mrežu zatresao je Miranda i to je bilo 1:1. Do kraja je Schalke na sve način pokušavao da vrati prednost, ali promjene rezultat više nije bilo.

Ova utakmica je 13. za redom u Bundesligi u kojoj tim koji s klupe predvodi David Wagner nije zabilježio pobjedu. Zbog toga je ekipa pala tek na 9. poziciju jer ima 39 osvojenih bodova. Ruku na srce, baš se i nije očekivala pobjeda protiv Leverkusena koji igra vrlo dobro u proteklom periodu i trenutno je četvrtoplasirani.

Šansu za prekid užasne serije Schalke će imati za tri dana kada gostuje kod Eintrachta u Frankfurtu u okviru 32. kola. S druge strane, Leverkusen će dočekati Koln.

Bundesliga, 31. kolo:

Schalke - Bayer Leverkusen 1:1

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti