Schalke se vratio starim navikama sa porazima, Kolašinac povrijeđen napustio meč
Foto: EPA

Novi poraz

Schalke se vratio starim navikama sa porazima, Kolašinac povrijeđen napustio meč

S. Grebović

Ekipa Kolna je odlijela sva tri boda večeras iz Gelsenkirchena i to golom u sudijskoj nadoknadi meča.

Schalke je večeras na svojoj Veltins Areni dočekao Koln od koga je nesretno poražen golom u posljednjim minutama meča.

Nakon što je prije dva kola rutinski savladao Hoffenheim sa 4:0 i tako pobijedio nakon gotovo godinu dana, ekipa Schalkea se sada vratila starim navikama vezavši drugi uzastopni poraz u Bundesligi.

Gosti iz Kolna su poveli u 31. minuti meča preko Czichosa i tim se rezultatom otišlo na odmor. U nastavku je domaći tim ubacio u brzinu više i krenuo na sve ili ništa što im se isplatilo u 57. minuti kada je nakon lijepe akcije i asistencije Serdara pogodio Hoppe.

To je inače bio čak peti gol mladog Amerikanca u zadnje tri utakmice što je podatak za divljenje. Igru je u 72. minuti susreta morao napustiti naš Sead Kolašinac zbog povrede pa ga je zamijenio Oczipka. 

I kada se mislilo da će obje ekipe podijeliti bodove, na scenu je stupio Jan Thielmann koji je iskoristio sjajno proigravanje i pogodio za velika tri boda svog ima.

Schalke je ostao zakucan za samo dno bundesligaške tabele sa svega sedam osvojenih bodova, dok je Koln na 15. mjestu, prvom iznad opasne zone sa isto toliko bodova.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bundesliga, 17. kolo:

Schalke 04 - Koln FC 1:2

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi