Brutalan napad na navijače Schalkea, povrijeđen i vozač autobusa

Ljuti rivali im došli u njihovo dvorište

Brutalan napad na navijače Schalkea, povrijeđen i vozač autobusa

E. Škorić

Četiri su osobe teško povrijeđene nakon što je grupa navijača Schalkea brutalno napadnuta dok su putovali na gostujuću utakmicu svog kluba u Bundesligi protiv Union Berlina u nedjelju ujutro, javila je njemačka policija.

Navijači su se spremali ući u autobus u svom rodnom gradu Gelsenkirchenu kada ih je napalo "najmanje 100 nasilnih ljudi za koje se pretpostavlja da su navijači Borussije Dortmund i Rot-Weiss Essen", objavila je policija u saopštenju.

U nasilju koje je uslijedilo navodno su korištene "bejzbol palice i odvijači" u kojima su povrijeđene četiri osobe, uključujući vozača autobusa.

Policija u Gelsenkirchenu rekla je da je na incident upozorena nekoliko poziva hitnim službama, ali su policajci stigli na mjesto događaja tek nakon što su napadači pobjegli.

Povrijeđenima je navodno pružena pomoć na licu mjesta prije nego što su prebačeni u lokalnu bolnicu.

Derbi između klubova iz Ruhra Dortmunda i Schalkea jedno je od najžešćih suparništava u njemačkom nogometu, dok navijači Dortmunda vežu dugogodišnje prijateljstvo s niželigaškim susjedima Rot-Weiss Essenom.

Oglasi

Napad dolazi nakon niza nasilnih incidenata u koje su bili uključeni njemački navijači posljednjih mjeseci.

Krajem januara, navijači Bayerna navodno su napadnuti od strane navijača Eintracht Frankfurta na benzinskoj stanici na autoputu, dok su evropske utakmice koje su uključivale Frankfurt, Köln i Union Berlin bile zasjenjene nasilnim scenama tokom ove sezone.

Za Schalke, nevolje izvan terena dolaze u najgorem mogućem trenutku, dok se klub bori da stekne uporište u gorkoj borbi za ispadanje u Bundesligi.

Schalke ima neslavan niz od 11 utakmica bez pobjede nad današnjim rivalom Union Berlinom, a tim iz Gelsenkirchena ima šest bodova manje od ekipa koje se nalaze izvan opasne zone.

Schalke je na dnu tabele sa samo 13 bodova, a prethodno je uspio da ostane neporažen na protekla tri meča u kojima je odigrao 0:0. Union Berlin se pak bori za titulu i sada je na bod od vodećeg Bayerna uz utakmicu manje.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Nakon 45 minuta duela u Berlinu, meč Uniona i Schalka za sada nije donio nijedan gol.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi