Schweinsteiger ostaje u SAD-u: Produžio vjernost Chicago Fireu

Nijemac donio odluku

Schweinsteiger ostaje u SAD-u: Produžio vjernost Chicago Fireu

O sudbini Bastiana Schweinsteigera u sportskoj javnosti mnogo se špekulisalo posljednjih sedmica.

Iako polako ulazi u samu završnicu karijere, 33-godišnjem veznom fudbaleru ove zime nije nedostajalo ponuda. Potajno je bio zainteresovan Partizan, ali i još neki njemački klubovi, međutim Bastian je prelomio.

Odlučio je da ostane u Sjedinjenim Američkim Državama i Chicago Fireu je produžio vjernost na barem još jednu sezonu, što je potvršeno i na zvaničnoj klupskoj stranici.

"Jako sam sretan što sam produžio ugovor s Chicago Fireom i što ćemo nastaviti što smo počeli 2017. godine. Prošla godina bila je posebna u mojoj karijeri, ali sam se osjećao nepotpunim bez trofeja. Ipak, uvjeren sam kako možemo odraditi još jednu nezaboravnu sezonu uz potporu naših sjajnih navijača", rekao je Bastian.

Ne skriva Schweinsteiger ni zadovoljstvo životom u Chicagu.

"Volim ovaj grad, ovaj sport, pobjede i veselim se novoj sezoni s Chicagom nadajući se kako možemo postići još veći uspjeh", istaknuo je.

Schweinsteiger je prošle sezone odigrao 24 utakmice za Chicago Fire. Postigao je pritom tri pogotka i upisao dvije asistencije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi