Sead Kolašinac karijeru nastavlja u Seriji A!
Sjajan transfer za stamenog reprezentativca Bosne i Hercegovine (Foto: AFP / EFE)

Dogovorio je sve uslove

Sead Kolašinac karijeru nastavlja u Seriji A!

Midhat Šljivak

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Sead Kolašinac (30) karijeru nastavlja u italijanskoj Seriji A. Kako javlja Gianluca Di Marzio stameni defanzivac postat će novi član Atalante.

Sead Kolašinac napušta Marseille nakon godinu i po dana i kao slobodan igrač će se priključiti ekipi Atalante iz Bergama. Dogovor je postignut i sve treba da se ozvaniči.

Ovu vijest je potvrdio poznati italijanski transfer guru Gianluca Di Marzio koji ističe da je sve već dogovoreno.

"Sporazum između Atalante i Seada Kolašinca je postignut. Zvanična objava se očekuje naredne sedmice kada će se igrač pojaviti u Italiji na ljekarskim pregledima. Bit će to sjajno pojačanje za tim Gian Piera Gasperinija i dokaz velikih ambicija kluba."

Kolašinac je u dresu francuskog velikana Marseillea odigrao 41 utakmicu u sezonu i pol i postigao je četiri pogotka. Pregovarao je s ovim klubom o nastavku saradnje, ali do dogovora na kraju nije došlo.

Oglasi

Bh. fudbaler tako će nakon njemačke Bundeslige, engleskog Premiershipa i francuske Ligue 1, zaigrati u četvrtoj velikoj ligi, a ako do kraja karijere potpiše za klub iz Španije, bit će jedan od rijetkih koji je igrao u svim ligama petice.

Podsjetimo, Sead Kolašinac je karijeru počeo u njemačkom Schalkeu. 2017. godine postaje član Arsenala, ali često nije bio prvi izbor na lijevoj strani odbrane, pa je uslijedila posudba u Schalke i potom transfer u Marseille.

Treba svakako istaći da su 30-godišnjeg defanzivca tokom boravka u Londonu mučile i povrede. Često je izbivao s terena, ali kada god da je igrao činio je to srcem.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Prethodnih dana on se povezivao i s odlaskom u Tursku. Fenerbahče i Trabzonspor su pokazivali interes za njega, ali na kraju Kolašinac odlazi u Italiju.

Sead Kolašinac je standardan član i reprezentacije Bosne i Hercegovine za koju je nastupio 53 puta.

Top Komentari

E.Car
Sretno Seo!!! Dugo nam još bio dobar i zdrav a za zalaganje ne sumnjam!!!
2 0
CeZenicaLik
Dobar izbor Sejo....sve najbolje
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi