Giovinco se nakon sedam godina vratio u Seriju A

Potpisao kao slobodan igrač

Giovinco se nakon sedam godina vratio u Seriju A

Edmir Škorić

Omaleni italijanski nogometaš Sebastian Giovinco ponovo će igrati u Seriji A.

Giovinco je nekada bio velika nada Juventusa, a u Seriji A je posljednji put igrao 2015. godine. Nakon toga je godinama nastupao u MLS-u za kanadski Toronto, a posljednji angažman imao je u Saudijskoj Arabiji igrajući za Al Hilal.

Iskusni napadač je prošlog mjeseca napunio 35 godina, a ostatak sezone provest će kao igrač Sampdorije. Potpisao je ugovor do ljeta i Đenovljanima će pokušati pomoći da ostanu u ligi.

Sampdoriji je bio potreban napadač jer se povrijedio Manolo Gabbiadini, a problema ima i veteran Fabio Quagliarella.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Trener Marco Giampaolo ima na raspolaganju samo Francesca Caputa i Vladyslava Supryaga, pa će dolazak Giovinca donijeti neophodnu širinu u napadu.

Giovinco je od 2011. do 2015. godine nosio dres Italije i upisao je 23 nastupa uz jedan gol. U karijeri je još, kao posuđen igrač Juventusa, nastupao za Empoli i Parmu. U dresu Toronta je na 114 mečeva dao 68 golova, a u Al Hilalu je postigao 12 golova na 57 mečeva.

Top Komentari

zajid08
Cuj molim te "omaleni", hehe...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi