Haller je danas dokazao da je sve moguće

Ponovo na terenu

Haller je danas dokazao da je sve moguće

Edmir Škorić

Sebastian Haller vratio se na teren i zaigrao u prijateljskoj utakmici Borussije Dortmund protiv Fortune Dusseldorf.

Haller je ušao u drugom poluvremenu u igru kod Borussije, što je zaista bilo emotivno, budući da mu je samo prije šest mjeseci dijagnosticiran rak testisa.

Dočekan je plijeskom i ovacijama dok je kročio na teren. Bio je to ujedno njegov prvi nastup u dresu Borussije nakon što je prošlog ljeta došao iz Ajaxa kao zamjena za Erlinga Haalanda.

Samo dvije sedmice nakon što je potpisao za Borussiju, tokom jednog uobičajenog medicinskog pregleda ustanovljeno je da boluje od raka testisa. Tokom borbe s rakom, Haller je otkrio da mu je najteže bilo objasniti djeci da mora ići u bolnicu.

Prošao je četiri runde kemoterapije i imao dvije operacije prije nego što se prošle sedmice vratio na trening s Appleovim satom za praćenje svih njegovih podataka.

Oglasi

Borussia je pobijedila danas sa 5:1 golovima Felixa Passlacka, Karima Adeyemija, Nica Schlotterbecka i golom Donyella Malena, a bivši napadač West Hama ušao je u igru petnaestak minuta prije kraja.

Haller je rekao da daje sve od sebe da bude spreman za domaći meč protiv Augsburga, ali je rekao da će saslušati mišljenje medicinskog tima.

"Naravno, sve je moguće. Ne postavljam sebi ograničenja. Jedini koji mogu da mi daju ograničenja su trener i medicinsko osoblje", rekao je 28-godišnjak, pa dodao:

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Kada svi kažu da mogu da igram, onda ću igrati. Ali naravno da želim da budem na terenu svaki dan i da igram ponovo što je prije moguće".

Njemački klub zauzima šesto mjesto u Bundesligi, s devet bodova zaostatka za liderom Bayernom. Sezona se nastavlja krajem mjeseca kada Dortmund ugošćuje Augsburg 22. januara, a na tom meču bismo mogli vidjeti i Hallera.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi