Oglasio se Sebastian Haller i otkrio pravu istinu o svom stanju
Foto: Twitter - BVB

Nakon teške bolesti

Oglasio se Sebastian Haller i otkrio pravu istinu o svom stanju

Eldar Ganibegović

Godina 2023. nije mogla bolje početi za najskuplje pojačanje u historiji Borussije Dortmund. Naime, Sebastian Haller se nakon borbe s rakom vraća na teren.

Napadač se vratio treninzima Borussije Dortmund 3. januara nakon operacije i hemoterapije zbog tumora testisa koji mu je dijagnosticiran u julu.

Haller je rekao da daje sve od sebe da bude spreman za domaći meč protiv Augsburga, ali je rekao da će saslušati mišljenje medicinskog tima.

"Naravno, sve je moguće. Ne postavljam sebi ograničenja. Jedini koji mogu da mi daju ograničenja su trener i medicinsko osoblje", rekao je 28-godišnjak, pa dodao:

"Kada svi kažu da mogu da igram, onda ću igrati. Ali naravno da želim da budem na terenu svaki dan i da igram ponovo što je prije moguće".

I sam klub najavio je da će Hallera, koji je doveden kao zamjena za Haalanda, postepeno uvrstiti u tim.

Oglasi

Njemački klub zauzima šesto mjesto u Bundesligi, s devet bodova zaostatka za liderom Bayernom. Sezona se nastavlja krajem mjeseca kada Dortmund ugošćuje Augsburg 22. januara, a na tom meču bismo mogli vidjeti i Hallera.

Sebastijan Haller je iz Ajaxa doveden u Borusiju Dortmund za 30 miliona evra, što je najveća suma koju je nemački klub platio u svojoj historiji za nekog igrača.

Marco Reus i Borussia Dortmund se razilaze?

Ako se navijači Borussije raduju povratku Hallera, onda nikako ne mogu biti sretni zbog vijesti koje su se pojavile u Marcu Reusu.

Nakon 11 godina u Dortmundu Reus bi mogao napustiti Borussiju te karijeru nastaviti daleko od Njemačke. Tačnije u klubu o kojem se najviše priča posljednjih dana.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Daily Mail je objavio vijest da bi u Al-Nassr mogao doći i Reus, čovjek koji je sinonim za lojalnost i neko kome novac nikad nije bio važan faktor u karijeri.

Nijemcu ugovor sa Borussijom ističe ugovor na kraju sezone, za sada nema naznaka oko produženja saradanje, dogovor je izostao što Al-Nassr vidi kao odličnu priliku.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti