U proteklim satima na stolu u Minhenu je ispisano jedno ime - Kreator čuda mogao bi na klupu Bayerna
Sebastian Hoeness mogao bi postati novi trener Bayerna (Foto: AFP)

Hoeness među glavnim kandidatima

U proteklim satima na stolu u Minhenu je ispisano jedno ime - Kreator čuda mogao bi na klupu Bayerna

Midhat Šljivak

Minhenski Bayern još uvijek nema čovjeka koji će zamijeniti Thomasa Tuchela na mjestu trenera. Propali su pregovori o povratku Juliana Nagelsmanna, Zinedine Zidane je samo opcija, no u proteklim satima ponovo se na stolu našlo ime Sebastiana Honessa.

Bayern ima ogromnih problema u pronalasku novog trenera. Bavarski velikan otpustio je Thomasa Tuchela, učinio je sve kako bi doveo Xabija Alonsa, a kada je ta opcija otpala rukovodstvo kluba se okrenulo drugim rješenjima.

Julian Nagelsmann je bio na vrhu liste. Ipak, nekadašnji trener odbio je ponudu i odlučio je ostati na klupi reprezentacije Njemačke, da bi se potom ponovo u igru uključila imena kao što je Zinedine Zidane, Ralf Rangnick i Roberto De Zerbi.

Međutim, u proteklim satima u Minhenu se ponovo raspravlja o jednom imenu. To je trener Stuttgarta Sebastian Hoeness.

41-godišnji trener pravi istinska čuda sa Stuttgartom. Prošle sezone ih je izvukao s dna, a ove sezone su istinski hit Bundeslige i igrat će Ligu prvaka.

Oglasi

"Bayern ponovo razmatra Sebastiana Hoenessa u proteklim satima. Iako je nedavno produžio ugovor sa Stuttgartom do 2027. godine, njegov ugovor sadrži opciju za odlazak", navodi Florian Plettenburg.

Hoeness je dobro poznato lice u Minhenu. Stric mu je alfa i omega kluba Uli Hoeness, otac mu je legendarni Dieter Hoeness, a i on je lično proveo nekoliko godina u Bayernu.

Dvije godine je vodio juniore bavarskog kluba, 2019. godine je sjeo na klupu rezervi i odveo ih je do titule najboljeg trećeligaša Njemačke.

Radio je potom dvije godine kao trener Hoffenheima, da bi zatim u aprilu prošle godine preuzeo Stuttgart i izvukao ga je s dna tabele.

Uspio je Hoeness popularne Švabe odvestu i play-off za opstanak. Tamo su pobijedili HSV i sačuvali su status bundesligaša. Ove sezone su apsolutni hit, igraju vrhunski fudbal i trenutno su trećeplasirani tim sa 63 boda, koliko ima i Bayern.

Oglasi

Sebastian je u martu produžio ugovor do 2027. godine. Međutim, ponuda iz Minhena, ako dođe, mogla bi napraviti pometnju i vidjet ćemo hoće li 41-godišnjak i prihvatiti posao u Bayernu ako mu bude ponuđen.

Stric i otac su legende Bayerna

Stric i otac Sebastiana Hoenessa apsolutne su legende Bayerna. To su Uli i Dieter Hoeness.

Uli je čitav život vezan za Bayern. Kao fudbaler je dres ovog tima nosio od 1970. do 1979. godine, a zatim je bio dio rukovodstva kluba sve do povlačenja prije nekoliko godina.

Međutim, vjeruje se da on još uvijek ima ogroman utjecaj u klubu i da se poprilično radi po njegovim savjetima, pa bi sasvim sigurno veoma brzo mogao aminovati i angažman svog bratića na trenersku poziciju.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

S druge strane Dieter Hoeness je u Bayernu također proveo osam godina. Istinski je velikan kluba, a kao menadžer je radio upravo u Stuttgartu s kojim je osvojio Bundesligu 1992. godine.

Radio je na brojnim funkcijama u njemačkim klubovima, a posljednji angažman imao je u Wolfsburgu, gdje je također bio generalni menadžer.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi