Džeko i Tadić shvatili 'gdje gori', pa se sastali sa predsjednikom Fenera: "Slušajte gospodine..."

Imali su jasan zahtjev

Džeko i Tadić shvatili 'gdje gori', pa se sastali sa predsjednikom Fenera: "Slušajte gospodine..."

Edmir Škorić

Fenerbahče, koji je imao čak 19 uzastopnih pobjeda u početku nove sezone, u posljednje vrijeme ne briljira i očito je da nije sve tako dvino i krasno kao što je izgledalo prije nekoliko sedmica.

Svijet se divio formi Fenera, koji je obarao rekorde iz utakmice u utakmicu, a na kraju je imao niz od čak 19 pobjeda u Superligi i UEFA Konferencijskoj ligi.

Onda je došao na red i prvi poraz i to pred vlastitim navijačima u derbiju od Trabzonspora (2:3). Samo pet dana kasnije, 9. novembra, Fener je izgubio u Razgradu od Ludogoreca u meču 4. kola grupne faze Konferencijske lige, da bi minulog vikenda odirao 0:0 u gostima kod Adana Demirspora.

Tri loše utakmice u nizu svakako su bile zabrinjavajuće i poziv za uzbunu, a prvi su reagovali predstavnici fudbalera Edin Džeko kao kapiten i njegov zamjenik Dušan Tadić. Oni su, navodno, imali priliku da se sastanu sa predsjednikom Fenera Ali Kocom, kojem su otvoreno rekli šta je problem.

Ali Koc je najzaslužniji čovjek za procvat Fenera ove sezone, a posebno voli Džeku i Tadića i spreman je prihvatiti bilo kakvu kritiku ili sugestiju. Oni su pohvalili rad trenera Ismaila Kartela, no dodali su da je važno da stručnom štabu dodaju pomoćnika koji zna više stranih jezika, jer s obzirom da trenutni poznaje samo turski jezik, postoji problem u komunikaciji između igrača i stručnog štaba.

Oglasi

Fener prepun stranaca, jezik je problem

Poznato je da je veliki broj stranaca trenutno u Fenerbahčeu, uključujući Džeku, Tadića, Livakovića, a tu je i Slovenac, Portugalac, Englez, Nizozemac...

Ali Koc je obećao da će u budućnosti tražiti način da se taj problem riješi kako bi Fenerbahče bio još jači u ostatku sezone.

Fener je ove sezone pod vodstvom Ismaila Kartala odigrao ukupno 22 utakmice, u kojima su žuto-plavi ostvarili 19 pobjeda, jedan remi i dva poraza, a nakon reprezentativne pauze ugostit će Karagumrukspor i svakako im je pobjeda važna ako žele da ostanu konkurentni za titulu.

Unatoč kiksu u posljednja dva ligaška meča, Fener je i dalje lider sa 31 bodom, a toliko ima i Galatasaray, dok trećeplasirana Adana, četvrtoplasirani Trabzonspor i petoplasirani Bešiktaš već zaostaju devet bodova, pa je za očekivati da se dva najveća i najtrofejnija turska tima do kraja sama bore za titulu.

Njoj se navijači Fenera nadaju prvi put od 2009. godine, a u prilog im ide nevjerovatna ekipa koju je formirao predsjednik Ali Koc, a sve je počelo dovođenjem Edina Džeke iz Intera.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Bh. reprezentativac je u velikoj formi ove sezone, prvi je strijelac Fenera sa 12 golova, od čega ih je 10 zabio u Superligi.

Dijamant će, podsjećanja radi, propustiti duele sa Luksemburgom i Slovačkom u kvalifikacijama za EP jer smo izbgubili šanse da se plasiramo kroz kvalifikacije, pa bi trebao biti spreman za okrašje u baražu Lige nacija u martu. Umjesto njega će šansu dobiti neki mlađi i novi fudbaleri, a u prvom planu Herthin Haris Tabaković, koji je dobio prvi put poziv iako je prethodno nastupao za mladu selekciju Švicarske.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi