Kolaps prijeti Fudbalskom savezu Tuzlanskog kantona: Šećerbegovića ne zanima volja većine

Šest od 11 članova IO ne želi više učestvovati u njegovom radu

Kolaps prijeti Fudbalskom savezu Tuzlanskog kantona: Šećerbegovića ne zanima volja većine

Adnan Beganović

Šestorica članova Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Tuzlanskog kantona, koji čine većinu s obzirom da se IO sastoji od 11 članova, obavijestili su prvog čovjeka tamošnjeg fudbala Elmira Šećerbegovića, sada već bivšeg predsjednika FK Sloboda u čijim knjigama će ostati upisan kao čovjek koji je tuzlanski ponos odveo u niži rang, da ne žele učestvovati u radu organa kojim rukovodi sve dok se ne ispune njihovi zahtjevi.

Iako je do početka izbora u opštinskim i gradskim fudnalskim savezima u Federaciji Bosne i Hercegovine ostalo više od sedam mjeseci, nezvanične informacije do kojih smo došli govore da se već uveliko odvijaju procesi koji bi mogli odlučiti pobjednike izbora.

Primamljive su fotelje mnogobrojnim fudbalskim radnicima, koji su do sada u svom radu uglavnom od fudbala uzimali, a najvažnijoj sporednoj stvari na svijetu su malo toga davali.

Najzanimljivije bi moglo biti u Fudbalskom savezu Tuzlanskog kantona u kojem je registrovano i najviše klubova i igrača u našoj zemlji, odnosno u tamošnjem savezu su odavno stvari izmakle kontroli.

A, da je situacija alarmantna, te da bi se u raspetljavanje Gordijevog čvora možda mogle uključiti i više instance, govore i informacije do kojih je SportSport.ba došao.

Oglasi

Naime, većina članova Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Tuzlanskog kantona, njih šest (Muhamed Suljagić, Zijad Aličić, Jasmin Čeliković, Amir Hrnjičić, Zehrudin Mahovkić i Nusret Helić) od ukupno 11, odlučilo je da do ispunjavanja njihovih zahtjeva, više ne učestvuje u radu Izvršnog odbora.

Ova odluka zapravo može imati dalekosežne posljedice po fudbal u Tuzlanskom kantonu, pogotovo po klubove koji učestvuju u ligama pod okriljem pomenutog Saveza jer pitanje je koliko su pravno valjane odluke Odbora za hitnost kojim se zaobilazi Izvršni odbor Saveza. 

A, da li će se Gordijev čvor raspretljati, ponajviše zavisi od jednog čovjeka - sada već bivšeg predsjednika FK Sloboda pod čijim rukovođenjem je tuzlanski ponos doveden na niske grane i aktuelnog predsjednika Fudbalskog saveza TK, Elmira Šećerbegovića.

Zašto Elmira Šećerbegovića?

Šestorica članova Upravnog odbora Fudbalskog saveza Tuzlanskog kantona nezadovoljni radom prvog čovjeka i njemu odanih kadrova, te prema njihovim riječim neprimjenjivanju odluka Apelacione komisije u predmetu Zehrudin Mahovkić, te ranije neusvojenih izvještaja Takmičarske i Sudijske komisije, dostavili su Obavijest na adresu Saveza u kojoj jasno stoji da neće učestvovati u radu Izvršnog odbora.

Također su pozvali Šećerbegovića kao odgovorno lice unutar Fudnalskog saveza Tuzlanskog kantona da održi sastanak sa većinom Izvršnog odbora, a sve kako bi se zaštitio integritet samog Saveza.

Međutim, do danas odgovora od Šećerbegovića nije bilo, što ne treba ni da čudi s obzirom da prema našim informacijama prvi čovjek fudbala u najmnogoljudnijem kantonu i nema previše vremena za riješavanje nagomilanih problema i to od lobiranja za oktobarske izbore.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Sjever:

Nezvanično, čovjek pod čijim je rukovodstvom Sloboda ispala u niži rang, "puca" na mnogo više od predsjednika Fudbalskog saveza Tuzlanskog kantona, odnosno njegov cilj je dokopati se stolice u Izvršnom odboru Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine.

A, da li će uspjeti i tome, odnosno da li je na dobrom putu, saznat ćemo u oktobru. Trenutno mu karte nisu naklonjene.

Top Komentari

realista1982
Šta je para ovaj portal uzeo od Azmira Husića,za ove natpise i razne nazovi informacije, većinom neistine!!!
1 0
user1582313170
Jeste se Azmir zadao na sve strane.Osladile se glogovcu džabne pare i namještanje utakmica izgleda radi kladionica pravo dobro.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti