Životna priča bivšeg igrača Želje: Teško djetinstvo, tjeranje iz države, Ajax...

Danas je ostvario svoj san

Životna priča bivšeg igrača Želje: Teško djetinstvo, tjeranje iz države, Ajax...

U više prilika fudbal je mijenjao živote mnogih. Nekima je sudbina bila naklonjenija, pa su sa manje muka ostvarivali svoje snove, dok ima i onih koji su težim putem i sa mnogo više odricanja morali da dođu do uspjeha.

 U grupi onih koje život nije mazio je i Adnan Šećerović. Ovaj bh. fudbaler danas je u Grčkoj, redovito i veoma dobro igra u dresu tamošnje AE Larise, no malo je poznato kroz šta je sve morao proći da bi došao na taj nivo da igra protiv velikana kao AEK, Olympiakos, Panathinaikos...

Kako javnost u Grčkoj s njegovim imenom i nije pretjerano upoznata, za portal Gazzetta otvorio je dušu i ispričao kako je imao vrlo teško djetinstvo, ali svi silni teški trenuci pomogli su mu kasnije da mentalno očvrsne i ostvari sve o čemu je maštao.

Krenimo redom...

"Šećerović je odrastao u Živinicama, malom mjestu koje broji manje od 60.000 ljudskih duša, gdje je imao teško djetinstvo. U BiH su dolazile crne devedesete, njegova porodica se suočavala s velikim finansijskim problemima i nije imala izbora nego da spakuje kofere i život potraži negdje drugdje. Novi dom našli su u Švedskoj, u Sundsvalu. U tom gradu stekao je Šećerović i prve prijatelje, činio se to kao kraj svih problema, ali kroz nekoliko godina porodica je bila primorana da ponovo spakuje kofere i vrati se u BiH. Zakoni u Skandinaviji nisu im dozvoljavali da tu ostanu", počinje tekst Gazzetta. 

Slikovni rezultat za secerovic roda

U rodnim Živinicama počeo je opet od nule. Novi prijatelji, škola, sve...

"Njegova najveća ljubav bila je lopta. Vrlo brzo je pokazao raskošan talenat u lokalnom klubu Slavenu, što nije prošlo nezapaženo, pa je u međuvremenu otišao u Holandiju i pokucao na vrata velikog Ajaxa. Nekoliko dana je trenirao s 'Kopljanicima', trebao je igrati za njihove juniore, ali onda se javila Roda i ponudila mu mjesto u prvom timu i petogodišnji ugovor. Za Šećerovića u tom trenutku nije bilo dileme i na kraju je ostao u zemlji lala i vjetrenjača. Kako je u tom trenutku bio maloljetan, morao je do 18 godine biti u Slavenu na posudbi."    

Potražite više informacija na temu Super League:

Grci pišu i kako je Šećerović naučio u međuvremenu da se sporazumijeva na skoro pet jezika, a zanimljivo je posebno što se njegova supruga zove zapravo kao i klub za koji igra - Larisa.

Priča se ovdje ne završava. Najveću nagradu za dosadašnji trud dobio je u januaru 2018. godine kada ga je selektor Robert Prosinečki pozvao u reprezentaciju za koju je i debitovao u meču protiv Meksika.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi