Sedloski poveo devetnaestoricu u Kazahstan

Na revanš 1. pretkola Lige Evrope

Sedloski poveo devetnaestoricu u Kazahstan

Široki Brijeg je u prvom meču 1. pretkola Lige Evrope na svom terenu dosta nesretno poražen od Kairata rezultatom 1:2.

Tim sa Pecare, međutim, neće odustati, te će u revanšu u Kazahastanu pokušati doći do plasmana u 2. pretkolo.

Ekspedicija Širokog Brijega je danas krenula na dugačak put do Almatyja gdje će se u četvrtak odigrati revanš.

Iz Sarajeva će sutra Širokobriježani letiti za Istanbul, gdje će čekati sedam sati, a potom se ukrcati na let za Almaty.

Očekuje se da će ekspedicija Širokog na odredište stići u srijedu, u ranim jutarnjim satima.

Inače, trener Goce Sedloski je na put poveo sljedećih 19 igrača: Martin Zlomislić, Dario Miškić, Dino Ćorić, Josip Kvesić, Bernardo Matić, Dominik Kovačić, Ivan Enin, Mateo Marić, Mato Stanić, Dražen Bagarić, Toni Jović, Josip Barišić, Ante Hrkać, Alen Jurilj, Bože Vukoja, Mario Babić, Petar Franjić, Branimir Cipetić i Stipe Jurić.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Pred polazak za Kazahstan, za klupsku FB stranicu je kratko govorio kapiten Širokog Dino Ćorić.

"Imamo vrlo nezahvalan rezultat iz prve utakmice, primili smo dva pogotka na Pecari i to nam ne ide u korist. No, ako ponovimo igru iz prve utakmice, ovoga puta uz bolju realizaciju, imamo se pravo nadati i vjerovati u prolaz. U nogometu je sve moguće. Uvjeren sam kako cijela momčad tako razmišlja. Idemo dati sve od sebe", poručio je Ćorić.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi