Sedmica istine: Dva igrača Rome bi bila presretna da Džeko ostane

Omiljen među saigračima

Sedmica istine: Dva igrača Rome bi bila presretna da Džeko ostane

Admin Čaušević

"Sedmica istine za Edina Džeku", rečenica je koja najbolje opisuje današnja pisanja italijanske štampe. 

Situacija oko Džeke je manje-više poznata svima. Inter ga želi dovesti, ali nikako da ponudi ono što želi Roma, odnosno 20 miliona eura.

Popularni Dijamant je i dalje u planovima Paula Fonsece, pokazala je to i prijateljska utakmica protiv Lillea kada je iskusni napadač bio jedan od glavnih igrača. U pobjedi 2:3 je upisao dvije asistencije.

Il Messaggero navodi da bi Džeko na kraju mogao i ostati što bi se smatralo velikim iznenađenjem obzirom da je kapiten bh. reprezentacije, barem virtualno, od početka prijelaznog roka novi igrač Intera.

Corriere dello Sport piše da bi Džeko zbog odličnog odnosa sa saigračima čak mogao ostati u klubu.

Iskusni napadač ima odličan odnos s Aleksandrom Kolarovom te Lorenzom Pellegrinijem te bi bili presretni da iskusni napadač ostane u redovima Vučice.

Slično razmišljaju i igrači koji su tek došli. Tek su se počeli upoznavati sa Džekinim vrijednostima jer je sposoban da promijeni utakmicu i pomogne saigračima, tj. ponaša se kao pravi vođa.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Oba rimska lista su saglasna u jednom. Ukoliko do kraja sedmice Inter ne pošalje poboljšanu ponudu, odnosno više od 15 miliona eura, Džeko više neće biti na prodaju te će definitivno ostati u ekipi.

Osim što Nerazzurri ne šalju bolju ponudu razlog više da Roma zadrži 33-godišnjeg Sarajliju u svom timu je i činjenica da Gonzalo Higuain odbija dolazak u klub iz italijanske prijestolnice.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

karlhajncbrazzzo
Neka Željo ponudi te pare.
0 3
daca
Lik je zadnji 10 godima među top 10 napadača sigurno u svijetu...
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi