Seferović: Amateri smo, ali radimo kao profesionalci

Trener bugojanske Iskre za SportSport.ba

Seferović: Amateri smo, ali radimo kao profesionalci

S. Mlaćo

Nogometaši bugojanske Iskre u ponedjeljak su startali sa pripremama za drugi dio sezone u Drugoj ligi Federacije grupa Zapad. 

Plavi sa Jaklića jesenji su šampioni sa tri boda više u odnosu na Krajinu iz Cazina, a jedini cilj u drugom dijelu sezone je prvo mjesto i plasman u viši rang. Šef stručnog štaba Iskre, nekadašnji reprezentativac naše zemlje i član Željezničara Sead Seferović bio je optimista.

"Mislim da neće biti problema da to ostvarimo uz dobre pripreme i dobar plan koji smo spremili. Otišlo nam je par igrača, kao što je golman Kaltak, Nermin Bećirović koji je otišao u Kupres, te dobio neko radno mjesto,a  gore će igrati za dnevnicu i nije mogao da ostane profesionalac. Mi u Iskri jesmo amateri, ali radimo kao profesionalci i imamo jedan zacrtan cilj. Mali Uzun je otišao, lutao, ali nam se javio njegov otac i on je naš igrač i mislim da će nam dobro doći", kazao je Seferović.

Najveći problem za Plave sa Jaklića svakakao će biti prestanak aktivnim bavljenjem nogometom iskusnog Senida Kulaša.

"To je po meni jedan najveći gubitak u ovom trenutku. Znamo da je on iskusan igrač koji je dao svoj maksimum. Znamo da je imao dvije velike povrede i krpili smo ga kroz sedmicu, kroz treninge,  samo da bih igrao utakmicu. Mislim da je on učinio jedan ogroman iskorak za ulazak u viši rang i nedostajati će nam u svakom pogledu. Tražimo nekoga ko će ga nadomjestiti, bit će teško,  ali nadam se da ćemo uspjeti", dodao je Seferović.

Dotakao se šef bugojanskih Plavih i plana priprema. 

"Takmičenje u ovom rangu nastavlja se tek 02.4. Prva sedmica je ona dosadna sedmica za igrače, aerobni dio. Druga sedmica donosi trčanje u nekom laganom ritmu, a onda počinjemo za dva treninga. Dolaze teži treninzi, ali u svakom trenutku gledaćemo da loptu ubacimo bar 20 minuta. Dvije sedmice pred početak prvenstva imamo turnir u Bugojnu. Učesnici smo mi kao domaćin, Radnik Donji Vakuf, FK Vitez i NK Vlašić. To su ekipe iz našeg kantona i hoćemo da napravimo jednu pozitivnu atmosferu i jednu suradnju između ova četiri kluba, te da pomognemo Radniku i Vlašiću da ostanu u ovoj ligi", rekao je trener Iskre.

Iako tek slijedi devet prvenstvenih kola, Seferović je prokomentisao i eventualne susrete baraža, te moguće protivnike.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

"Mi ne sumnjamo da ćemo kroz ovih devet utakmica ostati na prvom mjestu. Dvije utakmice baraža je za nas jedini problem. Ne znamo trenutno ko će biti u bubnju, a imamo utakmicu  kod kuće i na strani. Znamo da tuzlanski kanton ima tri strašne  ekipe koje se bore za prvo mjesto,  kao što znamo da su iz Tomislavgrada otišla tri najbolja igrača u Čitluk. Hadžići ko Hadžići uvijek interesantna ekipa, dok se Tošk pojačao i doveo novog trenenera Šaranovića. Dok sam ja igrao u Željezničaru, on je bio u Sarajevu, čuli smo  i poželio sam mu sreću, a možda se susretnemo u međusobnom duelu. Ja se nadam da ćemo u baražu izaći kao pobjednici, te osvjetlati  obraz i Iskre i ovog grada", kazao je Sead Seferović, šef stručnog štaba Iskre u razgovoru za SportSport.ba. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi