Šehić karijeru nastavlja u italijanskoj Seriji A?
Transfer karijere reprezentativca Bosne i Hercegovine (Foto: EPA)

Šehić karijeru nastavlja u italijanskoj Seriji A?

Midhat Šljivak

Golman reprezentacije Bosne i Hercegovine Ibrahim Šehić karijeru će vjerovatno nastaviti u italijanskoj Seriji A.

Prema informacijama koje dolaze iz Azrebejdžana, bh. golman je dogovorio sve uslove oko ugovora sa italijanskom Parmom i karijeru bi, kako stvari stoje, trebao nastaviti u ovom timu.

Parma se nakon velikih financijskih problema i izbivanja iz društva najboljih timova, ove sezone izborila za povratak u Seriju A. Šehić bi im trebao biti novo golmansko ime i prelazak u Italiju će sasvim sigurno biti korak naprijed u karijeri za 29-godišnjeg čuvara mreže.

Sjajni bh. golman je imao izuzetnu sezonu u dresu azerbejdžanskog Qarabaga. Pravio je čuda u Ligi prvaka i to mu je očigledno donijelo transfer u jednu od najjačih liga svijeta.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Šehić je prethodnih pet godina nosio dres ekipe Qarabaga. Ugovor sa ovim timom mu ističe u junu i sjajni čuvar mreže je odlučio da prihvati ponudu velikana iz Italije.

Prije Qarabaga Šehić je nosio dres turskog Mersina i sarajevskog Željezničara u kojem je počeo karijeru.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije