Dva standardna reprezentativca zadobila udarce, hoće li igrati protiv Portugala?

Šehić i Kolašinac su u pitanju

Dva standardna reprezentativca zadobila udarce, hoće li igrati protiv Portugala?

E. Ganibegović

Dva standardna člana prve postave reprezentacije Bosne i Hercegovine protiv Lihtenštajna su zadobili udarce, međutim, biti će spremni za sutrašnju utakmicu.

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra utakmicom protiv Portugala nastavlja kvalifikacije za EURO koji se naredne godine igra u Njemačkoj.

U pitanju je utakmica osmog kola i u slučaju pobjede naša selekcija ostaje u igri za direktan plasman, iako je to bilo manje vjerovatno pred minulo kolo gdje smo pobijedili, a na ruku su nam išli i ostali rezultati.

Naša selekcija je prije dva dana u Vaduzu s 0:2 bila bolja od Lihtenštajna, a dva igrača vuku udarce nakon te utakmice.

Radi se o prvom golmanu naše selekcije, Ibrahimu Šehiću, te prvom izboru na lijevoj strani, Seadu Kolašincu.

Ipak, problema s njima neće biti i oni će sutra u 20:45 istrčati na travnjak Bilinog polja, te dati svoj doprinos u, nadamo se, trijumfu protiv favorizovanog Portugala.

Oglasi

Protiv Lihtenštajna je Sead Kolašinac odigrao dobru partiju. Zamijenjen je u 87. minuti kada je umjesto njega ušao Eldar Ćivić.

Na okupljanje reprezentacije stigao je u izuzetno dobroj formi, a u posljednjoj utakmici za Atalantu postigao je i prvijenac za tim iz Bergama i to na kultnom Olimpicu.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

A šta tek reći o Ibrahimu Šehiću? On je posljednji gol primio prije tačno mjesec dana u Saudijskoj Arabiji, vezao je četiri utakmice bez primljenog gola i, što da ne, nadajmo se da će sutra biti i peta.

Dakle, naša selekcija sutra od 20:45 dočekuje Portugal koji je već osigurao plasman na EURO i uz naš trijumf, te kiks Slovačke u Luksemburgu, u novembru bismo odlučivali sami o plasmanu na EURO što je do pred ovo okupljanje zvučalo kao naučna fantastika. 

Top Komentari

BosanskaSvedska
Ko ce dobiti odkaz ako izgubiomo protiv portugala?
2 0
Drakula
Bolji golman od Gorazde nego šehić. To je plus veliki ako ne bude igrao. aBd 0 10 ce zavrsit
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi