Nada se probudila: Sergej Barbarez "potpalio vatru" nakon pobjede protiv Lihtenštajna

Legendarni kapiten

Nada se probudila: Sergej Barbarez "potpalio vatru" nakon pobjede protiv Lihtenštajna

E. Ganibegović

Sergej Barbarez kratko je prokomentarisao pobjedu BiH nad Lihtenštajnom. Probudila se očito i u njemu nada u direktan plasman na EURO, iako je to i dalje malo vjerovatno.

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine sinoć je s 0:2 slavila u Vaduzu protiv Lihtenštajna u 7. kolu kvalifikacija za EURO. Strijelci su bili Rahmanović i Stevanović.

Rezultat nije slika igre na terenu, jer je sudeći po onome što smo gledali sigurno moglo biti pet ili više razlike, te se može reći da su domaćini dobro prošli sa samo dvije lopte u mreži.

Jasno, Lihtenštajn kao druga najlošija reprezentacija u Evropi iza San Marina nije nikakvo mjerilo, ali gledali smo jednu drugačiju reprezentaciju BiH u odnosu na ostalih šest mečeva ove godine u kvalifikacijama. Dovoljno govori i to da smo sinoć imali 28 udaraca, a u prvom meču protiv istog protivnika čak 20 manje.

Na ruku našoj selekciji išli su i ostlai rezultati. Slovačka je s 3:2 izgubila od Portugala dok je Luksemburg remizirao na Islandu, pa još uvijek postoji mogućnost za direktan plasman na EURO.

Oglasi

Izabranici Save Miloševića treba da pobijede tri meča do kraja (Portugal i Slovačka u Zenici i Luksemburg u gostima), dok Slovačka mora da napravi barem jedan kiks u mečevima protiv Luksemburga i Islanda. 

Postoje još neke kombinacije, ali one su tek u domenu naučne fantastike. No, nada se probudila da bismo možda i mogli izbjeći taj do sada uvijek nesretni baraž.

Nada se probudila i u legendarnom kapitenu Sergeju Barbarezu. Na X-u je objavio samo dvije riječi uz hastag EURO-a. Upitao je: "Idemo li?"

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Svi se iskreno nadamo da će Sergej Barbarez dobiti potvrdan odgovor. Gledali bismo tako nakon 10 godina našu reprezentaciju po drugi put na jednom velikom takmičenju. 

Top Komentari

FahrudinKonjHodzic
dje u kockarnicu
0 2
Arnel925
Uzeti Portugal. Luxemburg uzma Slovacku ili igraju neriješeno i eto onda je sve na nama.
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi