Šehićev Erzurum u Super ligi, Vršajević i Hadžić pogađali za Akhisar

Kraj prvenstva u 1. ligi Turske

Šehićev Erzurum u Super ligi, Vršajević i Hadžić pogađali za Akhisar

E. Škorić

Prvenstvo u 1. ligi Turske je završeno, a Erzurumspor je uz Hatayaspor izborio promociju u Super ligu.

Tim Ibrahima Šehića je morao danas da ostvari pobjedu kod kuće nad Umraniyesporom kako bi ovjerio drugo mjesto i plasman u viši rang. Domaćin je bio siguran, slavio je s 4:1 i proslavio povratak u društvo najboljih turskih klubova.

Bassan (2), Hamroun i Sissoko su bili strijelci za Erzurum na čijem golu je branio naš reprezentativni golman Ibrahim Šehić. Kod gostiju je cijeli meč odigrao talentovani Bosanac Ajdin Hasić. Bh. internacionalac Jasmin Šćuk također je odigrao cijeli meč za pobjedničku ekipu.

Akhisarspor je u uzbudljivom meču poražen kod kuće od Kecionregucua s 4:3, ali ovaj tim će svakako igrati play-off za ulazak u viši rang zajedno sa Adnanom,  Karagumrukom i Bursasporom.

Avdija Vršajević i Irfan Hadžić su pogađali za Akhisar, dok je Edin Cocalić zamijenjen na poluvremenu. Vršajević je odigrao svih 90 minuta, a Hadžić je u igru ušao u 46. minuti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi